Skip to main content

Frosten og Døden

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kroken & Kolden
Leseeksemplar fra Samlaget

Marius er ute og går tur med hunden Rapp. Han går forbi huset til Agnes. Agnes bor alene, og har nettopp vunnet flere millioner i lotto. Det er 30 kuldegrader ute, men likevel ser det ikke ut til at Agnes fyrer. Marius blir bekymret, og bestemmer seg for å sjekke nærmere. Han finner ytterdøra låst, men synes likevel at han hører stemmer der inne. Det er ingen som åpner døra når han banker på. Agnes pleier aldri å dra noe sted, og tilslutt finner Marius henne død ute i snøen.

Forlaget skriver:
Det er den kaldaste vinteren på mange år i Lom. Folk held seg stort sett inne ved omnane. Berre frå eitt hus stig det ikkje røyk frå pipa. Der bur Agnes Skarstulen, ei merkeleg, eldre kvinne, mislikt og frykta i grannelaget. 

Så blir Agnes funnen død i snøen, drepen. Smått om senn avdekkjer etterforskinga ei svært dramatisk livshistorie. Men er det der svara ligg? Saka tek ei ny, dramatisk vending da meisterkokken Arne Brimi finn eit nytt drapsoffer på BrimiBue, familierestauranten som ligg vegg i vegg med lensmannskontoret.

Den fjerde kriminalromanen frå forfattarduoen Kroken & Kolden jaktar etterforskarane Seljestad og Vold ein dristig og dyktig, men òg desperat gjerningsperson. Frosten og døden handlar om einsemda på bygda, om korleis eit menneske kan forsvinne inn i isolasjon sjølv om grannane bur berre nokre titals meter unna, i ei bygd der alle trur dei kjenner alle.

 

Forfatter: Kroken & Kolden
Forlag: Samlaget
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er bok nummer fire i serien om etterforsker Sylfest Seljestad og Jørgen Vold. Selv om det er en serie, er hver av bøkene avsluttende historier. Bøkene er på nynorsk, og det er litt uvant, og jeg måtte ha hjelp til et par ord. Likevel kommer man lett inn i det, og etter noen sider glemmer man nesten at det er på nynorsk.

Veldig spennende handling. Selv om jeg raskt fikk mistanke til to personer, så var jeg slett ikke sikker på at det virkelig var sånn.


Om forfatteren:
Kroken og Kolden er Vigdis Kroken, journalist og Ragnhild Kolden, Bokhandler. Begge er fra Lom. Ragnhild Kolden debuterte høsten 2010 med romanen i Krig og Kjærleik. Kroken og Kolden har skrevet bøkene: Døden kjem med bussen, Evig skal døden vera og Død manns kiste

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook


Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Samlaget