Skip to main content

Lockdown i London

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter May
Leseeksemplar fra Goliat

Kriminalbetjent Jack MacNeil er i ferd med å avvikle sitt arbeidsforhold. Ekteskapet fungerer også dårlig og familien hans rammes av det farlige viruset som herjer i byen. Så oppdages knoklene av et barn på en byggeplass, og Jack prøver sammen med rettsodontolog Amy i komme til bunns i drapet. Det de etterhvert avdekker er stygt, og Jack og Amy må til slutt være veldig forsiktige da farer lurer overalt.

Bak på boka:
London, episenteret for en global pandemi, er en storby i karantene. Væpnede soldater vokter grensene. Vold, plyndring og sivil ulydighet preger den nedstengte byen. Det dødelige viruset har allerede tatt tusenvis av liv, og ingen føler seg trygge. Helsevesenet er på randen av sammenbrudd, og røyken fra krematoriene ligger mørk over byen.

I Archbishop Park, der det jobbes døgnet rundt for å bygge et nytt sykehus, finner en arbeider en veske med hodeskallen og knoklene til et barn. En hensynsløs drapsperson har et oppdrag som skal fullføres. Skjelettet må tilintetgjøres før noen avslører barnets identitet.

Rettsodontolog Amy Wu sitter i rullestol etter en bilulykke. Hun tar hodeskallen med seg hjem, og mens hun gjenskaper barnets ansikt, blir hun grepet av en uforklarlig frykt.

Kriminalbetjent Jack MacNeil har en siste sak å løse før han om et døgn slutter hos Metropolitan Police. Karrieren ligger i ruiner, ekteskapet er over, og hans egen familie er rammet av viruset. Nå er han villig til å satse alt for å avsløre en nådeløs morder som følger hvert skritt han tar. Men når han nærmer seg den grusomme sannheten, slår morderen til igjen.


Forfatter: Peter May
Forlag: Goliat
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Lockdown
Oversatt av: Ragnhild Aasland Sekne
Antall sider: 281
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg har lest flere bøker av Peter May tidligere; Svarthuset, Lewismannen, Lewisbrikkene og Coffin Road. Disse er alle med handling fra Hebridene i Skottland. Denne gangen er handlingen lagt til London, og en helt annen type bok enn de jeg har lest av han tidligere.

Forfatteren skriver i forordet sitt at han begynte sin research på denne boka i 2005 da fugleinluensaen herjet i verden. Boka ble skrevet i løpet av seks intense uker. Boka ble ikke publisert, men så kom covid-19, og forfatteren fant fram manuset sitt igjen, og nå passet det bra å publisere boka, hvor historien dreier seg om mye av det samme, med panikk og kaos rundt et dødelig virus. Det var bra han valgte å publisere boka nå, for dette er jo et veldig aktuelt tema.

Jeg synes historien er godt skrevet, og til tross for at den nettopp har kommet ut i Norge, har allerede rukket å bli en bestselger i utlandet.

Selv om historien egentlig er litt skremmende, siden man hele tiden har korona-viruset i bakhodet, er den en veldig god krimbok. Spennende historie som du vil lese videre på.

Det finnes mange teorier om hvor koronaviruset kommer fra. Jeg er usikker på om det har kommet et fasitsvar med to streker under - tenk om opprinnelsen av viruset er som i denne boka... Jeg tror at det heldigvis ikke er sånn, men historien her planter en liten undring ;)


Om forfatteren:
Peter May er en skotsk manus- og krimforfatter. Han har mottatt flere priser for sine verk både i Europa og Amerika. The Blackhouse vant blant annet den amerikanske Barry-prisen for årets beste kriminalroman i 2013. Mays første roman, The Reporter, som han skrev i en alder av 26 år har blitt en TV-serie for det britiske TV-selskapet BBC. Etter dette begynte han å skrive for TV på fulltid. I senere år har han gitt ut Lewis-trilogien samt flere frittstående bøker.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier