Skip to main content

Lewismannen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter May
Leseeksemplar fra Goliat

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke - hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær.

Lewismannen er andre bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.

 

Forfatter: Peter May
Forlag: Goliat Forlag
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: The Lewis Man
Oversatt av: Ragnhild Aasland Sekne
Antall sider: 311
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I forrige uke leste jeg Svarthuset som er første del i en triologi. Jeg synes boka var god, men delvis tung. Den tok seg veldig opp på slutten, så jeg gledet meg veldig til å starte på denne som er nummer to i serien.

Og for en bok! Jeg har lest at andre synes synes den første boka var best. Jeg synes derimot at denne bok nr to var enda bedre enn den første. Historien er spennende og boka er vanskelig å legge fra seg. Handlingen fortsetter sånn ca der den første boka i serien; Svarthuset sluttet. De kan likevel fint leses uavhengig av hverandre.

Serien med etterforsker Fin Macleod havner lett på topp-10-lista mi.


Om forfatteren:
May er en skotsk manus- og krimforfatter. Han har mottatt flere priser for sine verk både i Europa og Amerika. The Blackhouse vant blant annet den amerikanske Barry-prisen for årets beste kriminalroman i 2013. Mays første roman, The Reporter, som han skrev i en alder av 26 år har blitt en TV-serie for det britiske TV-selskapet BBC. Etter dette begynte han å skrive for TV på fulltid. I senere år har han gitt ut Lewis-trilogien samt flere frittstående bøker. Svarthuset lanseres på norsk i februar 2017.

Peter May har fått strålende tilbakemeldinger for Svarthuset i Norge med hele tre terningkast seks fra noen av landets største aviser. Svarthuset har også ligget flere uker på bestselgerlisten. Bok nr. 2, Lewismannen, ble like godt tatt i mot og ble kåret til årets krimbok av både Dagbladet og Adressa. Siste del i trilogien lanseres i 2018. 

 
Les også:

 

Andre som har omtalt boka:

 

Bonnier