Skip to main content

Coffin Road

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter May
Leseeksemplar fra Goliat

Det står en forvirret mann på en forlatt strand på øya Harris i Hebridene. Han kan ikke huske hvem han er. Det eneste sporet til identiteten hans er et sammenbrettet kart over en sti ved navn «Coffin Road». Han har ingen anelse om hvor dette søket vil føre ham.

En etterforsker fra Lewis sitterombord på en båt, med tankene fulle av tvil. Politietterforsker George Gunn vet at et lik har blitt funnet på en avsides klippe, 30 km fra land. Han er usikker på om han har det som trengs for å løse saken.

En tenåringsjente ligger på soverommet sitt i Edinburgh, desperat etter å finne sannheten om farens selvmord. To år senere, klarer Karen Fleming fortsatt ikke å akseptere at han ville forlate henne med vilje. Men hun vet ennå ikke om hemmeligheten hans.

Boka følger tre farefulle reiser på vei til en og samme sannhet - og oppdagelsen av at ignoranse til slutt kan ta livet av oss alle.

 

Forfatter: Peter May
Forlag: Goliat Forlag
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Coffin Road
Oversatt av: Ragnhild Aasland Sekne
Antall sider: 319
Format: Innbudet
Kilde: Premie i en konkurranse


Min mening:
Her har dere en kjempegod leseopplevelse. Fengslende fra første side! Denne boka kunne gjerne vart lenger :)

Dette er fjerde boka jeg leser av denne forfatteren. Denne er frittstående og kan leses uavhengig av de andre.


Om forfatteren:
Peter May er en skotsk manus- og krimforfatter. Han har mottatt flere priser for sine verk både i Europa og Amerika. The Blackhouse vant blant annet den amerikanske Barry-prisen for årets beste kriminalroman i 2013.

Mays første roman, The Reporter, som han skrev i en alder av 26 år har blitt en TV-serie for det britiske TV-selskapet BBC. Etter dette begynte han å skrive for TV på fulltid. I senere år har han gitt ut Lewis-trilogien samt flere frittstående bøker. Svarthuset lanseres på norsk i februar 2017.

Peter May har fått strålende tilbakemeldinger for Svarthuset i Norge med hele tre terningkast seks fra noen av landets største aviser. Svarthuset har også ligget flere uker på bestselgerlisten. Bok nr. 2, Lewismannen, ble like godt tatt i mot og ble kåret til årets krimbok av både Dagbladet og Adressa. Siste del i trilogien ble lansert i mars 2018Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Bonnier