Skip to main content

Den tredje engelen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gert Nygårdshaug
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I starten av boka møter vi idrettsjentene Elise og Ingunn. De har nettopp avsluttet en treningssamling i Italia, og skal nå ha en velfortjent pause.

Senere ankommer den ivrige syklisten Jostein Brydal lensmannskontoret på Røros, og forteller at han har funnet en arm i en maurtue. Skarphedin Olsen tar saken, og det forundrer vel ingen om han klarer å løse den til slutt.

Forlaget skriver:
Den tredje engelen er Gert Nygårdshaugs 13. bok om Fredric Drum og Skarphedin Olsen. Alle bærer preg av forfatterens store kunnskaper og har en gåtefull kjerne av mystikk. Drum-serien tilhører en klassisk krimtradisjon hvor mysteriene har røtter i historien, men likevel er aktuelle i dag. Bøkene i serien kan leses uavhengig av hverandre.

Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen har flyttet til Røros og blitt politisjef i byen. Så gjøres det et makabert funn: I en maurtue stikker det opp en menneskearm. Armen blir undersøkt av patologer, samtidig som det viser seg at det ikke er meldt om noen som er savnet eller har vært utsatt for en ulykke. Mysteriet vekker oppsikt da det etterhvert viser seg at armen tilhører en svært kjent person.

 

Forfatter: Gert Nygårdshaug
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 286
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne forfatteren hadde jeg aldri lest noe av før. Det står at det er den tredje boken i Drum-serien, men at de kan leses uavhengig av hverandre.

Jeg synes at boka begynte bra, og jeg var dedikert til historien fra start. Oppsettet på boka var litt annerledes enn jeg har sett andre steder, med et lite kort sammendrag på toppen av kapittelet. Det likte jeg veldig godt. Veldig lurt - for da kan det være enklere om det er noe spesielt du vil bla tilbake til.

Uten at det har noen betydning for lesegleden eller omtalen, fant jeg faktisk tre skrivefeil. Det er ikke så ofte jeg legger merke til det om jeg ikke går inn for det, men muligens var jeg påvirket av den forrige boka jeg leste.

Uten at at jeg helt kan sette fingeren på det, så var det nok ikke helt "min type bok" - men likevel altså en god bok med en fin krimhistorie, og det er ikke utelukket at jeg vil lese flere bøker av denne forfatteren senere.


Om forfatteren:
Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm