Skip to main content

Ulykke

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gjøran Engen
Leseeksemplar fra forfatteren

En mann er på elgjakt i starten av boka. Han skal skyte et rådyr, men noe går feil. På bakgrunn av dette gjør mannen et valg. Journalist Stig Toft får snusen i saken. Når han begynner å grave i saken, vet han ikke hvilken fare han utsetter seg selv og de rundt han for.

Forlaget skriver:
To menn møtes midt i villmarka. En dør, en lever videre. Med en hemmelighet som snart blir til et mareritt.

Stig Toft har gått på tomgang siden han flyttet heim. Når et tre år gammelt lik med kulehull i hodet dukker opp midt i en nasjonalpark, vekkes nysgjerrigheten. Når folk begynner å dø rundt ham begynner han å grave. Og altfor sent innser han hvilken fare han dermed utsetter seg selv og andre for.

«Ulykke» er en actionfylt, kompakt kriminalroman full av lys, luft og store følelser. I Stig Tofts univers er det mer himmel og hav enn skitne kjellere. Mer nasjonalpark enn bakgater og smug.

Men Stig er tøff, og fronter en maskulin fortelling iblandet en akkurat passe dæsj østrogen og pastell...
 

Forfatter: Gjøran Engen
Forlag: Engen Bok
Utgivelsesår: 2020
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Lettlest bok. Språkmessig ville den kanskje ikke nådd toppen, men jeg synes det blir bedre etterhvert. Handlingen i historien er spennende, og jeg ville bare lese videre for å se hvordan det gikk.

Det er ikke så mange personer med i boka, noe som gjør at leseopplevelsen går smidig. Jeg liker hovedpersonen Stig Toft, og håper at det kommer flere bøker med han senere.


Om forfatteren:
Gjøran Engen er født i 1965, gift, far til fem, bosatt i Brønnøysund. Han har mer enn tyve års erfaring som journalist og redaktør, fra blant annet NRK radio, Helgeland Arbeiderblad og Brønnøysunds Avis. Han har vært lærer ved Brønnøysund videregående skole siden 2007 (mediefag, historie, samfunnsfag, kroppsøving).

«Ulykke» er hans første roman.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag