Skip to main content

Tro meg når jeg lyver

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ellen G. Simensen
Leseeksemplar fra forfatteren

Johanna flytter til byen for en lærerjobb. I bagasjen har hun med seg mange hemmeligheter. Hun blir godt kjent med politimannen Lars og datteren hans, Annie. Annie har det tilsynelatende ikke helt greit på skolen, og Johanna vil gjerne hjelpe. Lars jobber med en sak hvor en tidligere klassekamerat blir funnet død. Saken blir straks mer kompleks enn han hadde trodd på forhånd.


Forlaget skriver:
Politimannen Lars Lukassen ser muligheten til en permanent forfremmelse idet han må rykke ut til likfunnet av en tidligere klassekamerat. Situasjonen på politistasjonen i Hønefoss forverres da en uhyggelig skikkelse oppsøker barn og deler sine mørke hemmeligheter. Samtidig kommer læreren Johanna Brekke til byen for et vikariat. Lars blir raskt tiltrukket av henne.

Men hva er det Johanna rømmer fra, og hvem er venn og hvem er fiende i jakten på sannheten?

Tro meg når jeg lyver er en psykologisk krimroman som spenner et vidt lerret fra øst i landet til ytterst i vest.

Forfatter: Ellen G. Simensen
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 383
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Handlingen i denne boka foregår hovedsakelig i Hønefoss, men noe av handlingen utspiller seg også på Vestlandet. Historien er en spennende psykologisk historie som holder deg fanget i timesvis. Språket flyter fint og er lettlest med passe lange kapitler.

Drukning, eventyr og pedofili er sentrale temaer i historien. Flott debutbok av forfatteren! Denne må du lese.


Om forfatteren:
Ellen G. Simensen (f.1975) bor på Ringerike. Hun er utdannet lektor og jobber som karriereveileder i Viken fylkeskommune. Hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole, er programleder i podkasten Helt kriminelt og har holdt flere skrivekurs for ungdom.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm