Familieparker

Gjennom årene har vi vært rundt i mange familieparker, både med små barn og med ungdom. Her er vår vurdering av de forskjellige parkene.

Vi har vært i mange av parkene flere ganger, da har den nyeste artikkelen erstattet den gamle fordi det ofte er utdatert informasjon i den gamle. Vi har også vært i parker som ikke er omtalt her lenger, noen parker er kanskje borte eller informasjonen i artikkelen har vært for gammel.

Bø Sommarland: 21.07.2017

Våt moro

Da vi dro hjemmefra var ikke været helt på vår side - det regnte og var kaldt. Etter halvannentimes kjøring skjedde det heldigvis et væromslag og sola skinte da vi gikk inn i parken.

Vi har vært i denne parken mange ganger tidligere når ungene var små, så vi er godt kjent her. Vi har også bodd i nabolaget et par år i forbindelse med studier. 8 år har gått siden sist vi var her, og vi var spente på hvordan det kom til å være denne gangen, når ungene var blitt så store; Anders 16 og Mona 20.

Dyreparken i Kristiansand: 24.06.2014

Skumle kaptein Sabeltann

En dag luftet Mona Cecilie (17) idéen om vi kunne dra ned til Dyreparken i Kristiansand. Sist vi var der var i 2007, da var Mona 10 år og Anders 6,5 år. Mona husket at det var så koselig der, og litt skummelt hos Kaptein Sabeltann. Anders husker ikke noe fra da vi var der. I 2007 fikk vi også med oss et kaptein Sabeltannshow på kveldstid - og når det startet - så sovnet Anders.

Quality Hotell & Resort Sarpsborg : 22.09.2009

Superland - Gøy for alle barn!

Spente dro vi til Quality Hotell & Resort Sarpsborg - og Superland for å ta en nærmere kikk på stedet.

Anlegget ligger lett tilgjengelig langs E6 i Sarpsborg - kun 1 time fra Oslo og 40 minutter fra Strømstad.

Lilleputthammer: 22.08.2009

opplevelsespark for barn og voksne

I slutten av juli dro mamma, pappa, Mona Cecilie (12), Anders (8,5), bestefar, bestemor og boxeren Casi på tur til Lilleputthammer.

Tusenfryd: 30.07.2009

Spinspider - for de tøffeste av de tøffe

En varm sommerdag i slutten av juni var vi en gjeng som reiste vi til Tusenfryd for å teste årets utgave av parken. Ca kl 11 gikk vi forventningsfulle gjennom dørene og inn i parken.

Polaria i Tromsø: 22.08.2007

Hils på seler og ulike fisker!

Polaria er et opplevelsessenterer som ligger sentralt i Tromsø. Her kan du bl.a. hilse på seler og andre ulike fisker. Det finnes en panoramakino, utstillinger og gavebutikk.

Quality Skjærgården: 22.03.2003

Mona Cecilie på 6 år anbefaler Badeparken!

Quality Skjærgården Hotel og Badepark ligger i den lille byen Langesund i Bamble kommune. Langesund er en liten hvit by som har over 100 års erfaring som badeby.


Gröna Lund: 09.08.2007

Populært tivoli med eget spøkelseshus

Gröna Lund er et populært tivoli som ligger på Djurgården i Stocholm. Her kan du boltre deg med 31 attraksjoner, kampspill, ett 20-talls matkiosker og 6 restauranter.

Junibacken: 09.07.2007

Aktivitetsmuseum

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Skara Sommerland: 09.08.2004

Er dette Nordens største bade- og lekeland?

Skara Sommarland reklamerer for å være Nordens største bade- og lekeland. De holder til utenfor byen Skara i Sverige. (13 mil nord-øst for Göteborg). Parken er delt i ulike områder; Vattenland, Motorland, Tivoliland og Lekland.

Liseberg: 09.04.2004

Tør du prøve Balder som er Nordens største berg- og dalbane i tre?

Liseberg er en fornøyelsespark som ligger i Göteborg i Sverige. Med flere enn 35 morsomme attraksjoner er du garantert en fin dag med mye moro.

Katthult: 09.08.2003

Emiiiiil! Din fordrømmade unge....

Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Astrid Lindgrens Värld: 10.08.2003

Møt pippi, Emil, Lotta, Karlsson på taket og Ronja

I en av Sveriges eldste byer, nærmere bestemt Vimmerby på Sveriges østkyst, finner du Astrid Lindgrens Värld som er en stor friluftspark.

Her får barna møte Pippi, Emil, Ronja og alle de andre på ordentlig. En tur hit er en fint sommerminne man kan gi til barna sine, og når barna har det bra - har de voksne også det bra.


Givskud Zoo (Løveparken): 15.08.2017

Se ekte løver rett utenfor bilen

I sommer var vi på tur til Tyskland. På veien hjem via Danmark hadde vi god tid før vi skulle ta Color Line fra Hirtshals. Siden det var mange år siden sist vi hadde vært i danske parker, og ungene husket lite av det, lurte de på om vi kunne dra innom Løveparken - og det synes vi var en god idé. Løveparken ligger i Givskud litt nord for Vejle.

Sist vi var i denne parken var i 2004, da var Mona 7 og Anders 4. Nå har de blitt 17 og 20.

Fårup Sommerland: 07.08.2004

Stor fornøyelsespark som frister til gjenbesøk

Fårup sommerland er en stor fornøyelsespark på Nordjylland i Danmark. Parkens størrelse er som 55 fotballbaner, og aktivitetene er mange.

Legoland: 06.08.2004

Omgi deg med mer enn 20 millioner legoklosser!

Legoland i Danmark er en flott opplevelse som minst en gang må oppleves av både store og små. (Selv var dette mitt 3. besøk i parken).

BonBon-Land: 04.08.2004

Fornøyelsesparken er like stor som 180 fotballbaner!

BonBon-land er en stor fornøyelsespark som strekker seg over 125 000 m2 (dette tilsvarer 180 fotballbaner). I parken finner du mer enn 60 bemannede og ubemannede forlystelser og hvert år kommer en ny.


Orlando, Florida: 21.05.2016 - Artikkel av Elin Larsen

Barnas drømmeferie

Orlando i Florida, Usa er for de fleste kjent for Disneyworld og Epcot senteret, men det er så mye mer. Barn i alderen 1-100 vil trives her, og det er lett å komme seg hit. En flytur fra Europa tar ca 7 timer, og når man lander er det kort vei til alt.

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.