Skip to main content

Se løver utenfor bilen

  • Anne Lise Johannessen

I sommer var vi på tur til Tyskland. På veien hjem via Danmark hadde vi god tid før vi skulle ta Color Line fra Hirtshals. Siden det var mange år siden sist vi hadde vært i danske parker, og ungene husket lite av det, lurte de på om vi kunne dra innom Løveparken - og det synes vi var en god idé. Løveparken ligger i Givskud litt nord for Vejle.

Sist vi var i denne parken var i 2004, da var Mona 7 og Anders 4. Nå har de blitt 17 og 20.

Det som skiller denne parken fra andre dyreparker, er at du sitter i bilen og kjører inn blant de frittgående dyrene. Ganske spennende egentlig. Vi ble utstyrt med en cd som veiledet oss i det vi så mens vi kjørte, samt masse info om de ulike dyreslagene vi møtte i de forskjellige områdene. Kjøreturen går langs flere områder som er adskilt med rister. Vi kjørte gjennom Sør-Amerika, Nord-Amerika, Afrikansk savanne 1, 2 og 3 - og så løvene tilslutt. Sjiraffene er alltid spesielt gøy. Det var noen som var veldig nyskjerrige og kom gående veldig nært bilen.

Underveis kommer vi til et stoppested hvor man kan gå ut. Der er det forskjellige aper som man kan gå inn til. Apene kan bli nærgående, så pass på tingene dine :) På dette stoppet kan du også hilse på gorillaene. Du finner også lekeplass og mulighet for å kjøpe noe å spise her.

Så kan man kjøre videre til løvene. Her er det ekstra sikkerhet. Bilene sluses inn i området mellom to store porter, og det er strengt forbudt å ha vinduene oppe. Løvene mates med avlivede hester en gang i uka, så de ikke går rundt sultne. Da vi kjørte der, var de avslappet og lå stille i sola litt unna veien.

Du kan kjøre runden så mange ganger du vi. Dersom du ikke har egen bil eller av en eller annen grunn ikke har lyst til å kjøre selv, kan du ta safaribussen. Denne følger bilruten og byr på en guidet tur.

Når du er fornøyd med bilsafarien - kan du parkere bilen og gå i andre deler av parken. Besøk f.eks husdyrene og gå inn i Dinoleiren. Her lærer du om mange ulike dinosaurer. Hvordan man mener de var, hva de spiste, størrelse osv. Men pass deg for Tyrannosaurus rex og de andre kjøtteterene ;)

Siden vi ikke hadde med småbarn droppet vi lekeområdene som det finnes flere av. Har du med barn, vil dere kanskje være med på noen av aktivitetene som male dinosaurer, grave etter en haitann og grave fram et dinosaurskjellett.

Timene går fort i denne parken, og vi måtte runde av for å rekke ferja. Konklusjonen var at det var et hyggelig gjensyn med denne parken. Parken passer for alle aldersgrupper. Det er en fin avslappende aktivitet og koselig å se på alle dyrene.

Besøk nettsiden til parken for mer info på denne linken