Skip to main content

Like stor som 180 fotballbaner

  • Anne Lise Johannessen

BonBon-land er en stor fornøyelsespark som strekker seg over 125 000 m2 (dette tilsvarer 180 fotballbaner). I parken finner du mer enn 60 bemannede og ubemannede forlystelser og hvert år kommer en ny.

2004 er sesong nr 13 for parken, og siden starten for 12 år siden har BonBon-land krabbet opp som nr 4 på ranglisten over Danmarks største og mest populære fornøyelsesparker.

Årets nyhet
Årets nyhet er Albatossen som er en karuselltur hvor man svinges rundt og rundt, samtidig med at karusellen farer frem og tilbake på en 25 m lang rampe. Her sitter dere godt fastspent i scooterstoler med ryggen mot hverandre. Denne karusellen er Danmarks første i sitt slag. Hvis man liker raske bevegelser, sug i magen og er minst 120 cm høy så blir en tur med Albatossen en av sommerens morsomste opplevelser.


Fjorårets nyhet
Fjorårets nyhet var Vild-svinet som er en rutsjebane bygget spesielt til BonBon-land. Her er toppfarten på 74 km/t og lengden på banen er 428,5 meter. Denne rutsjebanen kan prøves av alle over 125 cm.

I Rally-vognene kjører dere først direkte opp langs tårnet med nesen rett mot himmelen, så snur dere på toppen og kjører mer enn loddrett ned på den andre siden. Så suser dere videre opp den første høyden, der dere henger helt på siden. Så bærer det rundt i loopen med hodet ned og beina opp, og så videre til enda en bakketopp.

Turen i Vild-Svinet er en halv kilometer lang tur full av latter og skrik. Vild-Svinet fikk som den eneste rutsjebanen i Danmark 5 stjerner og ble kåret til den beste i Ekstra Bladet i 2003.

Åpningstider og priser
I høysesongen er parken åpen fra kl 9.30 til kl 20. Det koster kun 159 danske kroner i inngang og da er alle aktiviteter gratis. Barn under 90 cm kommer gratis inn.

Priser og åpningstider utenom høysesong, kan du se på BonBon-lands egen hjemmeside.

Rundt i parken
BonBon-land byr på mer enn morsomme karuseller og morsomme figurer. Du kan også få med deg en sirkus-forestilling, sjøløveshow - og du kan lage din egen kjærlighet på pinne - kjempegodt! Alle aktiviteter i parken er gratis når inngangen er betalt.

Inne i BonBon-land finner du og selvfølgelig en butikk hvor du kan kjøpe alle de morsomme Bonbon-godteriene.

Når magen begynner å rumle er det godt å vite at det finnes flere spisesteder i parken. Du kan velge mellom følgende plasser; Moster Alba's kjøkken, Hus-på-hovedet, Den blå and, Bæverdingen og diverse grillbarer. Eller kanskje du foretrekker medtatt mat på en av benkene rundt i parken?

For de minste finnes et babyservicesenter hvor dere kan varme mat og flasker, amme og skifte bleier. Det er gratis bleier til de som måtte trenge det.

I parken står også verdens største kjærlighet på pinne og et eget tre hvor det vokser smokker.

Barnemix mener:
Vi synes at BonBon-land var en kjempefin park som bør oppleves!

Dessverre var ikke værgudene på vår side denne dagen, så vi fikk ikke testet ut så mange aktiviteter. Men vi hadde likevel en kjempefin dag i parken, hit drar vi gjerne tilbake.

 

Historien
Idéen bak det hele startet med en idé om å kalle et kjempedrops for en "Hold kæft bolsje", så tok den ene idéen den andre, og en av dem ble til BonBon-land. Mannen bak idéene er Michael Spangsberg.

I 1985 overtok Michael Spangsberg en liten dropsfabrikk i i Næstved med 10 medarbeidere. Fabrikken laget da fra før Altheabolsjer og Schweizerdrops. Dropsene som på folkemunn ble kalt ”Hold Kæft” bolsjer ble nå omdøpt til varemerket ”Hold Kæft-Bolsjer”. Det ga et løft i produksjonen til den lille fabrikken. Snart ble plassen i Næstved for trang og fabrikken flyttet ut til Holme Olstrup.

Godteriet med de morsomme BonBon-figurerene ble så populært, at hundrevis av institusjoner begynte å besøke fabrikken i Holme Olstrup. Men pga. hygiene m.m. kunne man ikke ta imot gjester på selve fabrikken. Derfor etablerte BonBon en liten ekstra bolsjeproduksjon, en kino og et par båter i et vann. Dermed var første skritt tatt til BonBon-land slik vi kjenner det i dag.

I år 2001 solgte Michael Spangsberg BonBon m.m. til TOMS gruppen for at konsentrere seg om BonBon-Land.

I 2003 11 år senere kan Michael Spangsberg ønske velkommen til sesong nr. 12. BonBon-Land har i løpet av sine første 11 år kravlet opp på ranglisten, som Danmarks fjerde største forlystelsespark.