Skip to main content

Skumle kaptein Sabeltann

  • Anne Lise Johannessen

En dag luftet Mona Cecilie (17) idéen om vi kunne dra ned til Dyreparken i Kristiansand. Sist vi var der var i 2007, da var Mona 10 år og Anders 6,5 år. Mona husket at det var så koselig der, og litt skummelt hos Kaptein Sabeltann. Anders husker ikke noe fra da vi var der. I 2007 fikk vi også med oss et kaptein Sabeltannshow på kveldstid - og når det startet - så sovnet Anders.

Vi tenkte litt før vi bestemte oss. Det man tenker når man hører Dyreparken er vel først og fremst at det er mest for barna der. Våre unger er nå 17 og 13,5, men vi tenkte at det kunne være hyggelig med en familietur - og så er vi jo alle glade i dyr.

Vi tok også med oss kjæresten til Mona, Eidur. Han er også 17 og kommer fra Island. Han har aldri besøkt parken før.

Vi dro ned en søndag i Juni. Det var solskinn og varmt, og høysesongen hadde så vidt startet. Siden vi hadde kombinert billett som var gyldig både til Badelandet og Dyreparken, valgte vi først å ta en titt på badelandet som var helt nytt siden sist vi var der.

Badelandet hadde bra med aktiviteter og selv om vi ikke hadde planlagt å bade akkurat da, så må jeg si at det likevel fristet. Det var mange basseng både innen- og utendørs, både for de vågale og for de litt mer "pysete". For småbarnsfamiliene kan jeg tenke meg at det å tilbringe en varm sommerdag her, må være perfekt. Det er mulighet til avkjøling både for liten og stor samtidig som man har det gøy.

Da vi var der var det som sagt tidlig høysesong, og menneskemengden var behagelig. Jeg kan tenke meg at det på mer besøkte dager kan bli kamp om solstolene, så vær tidlig ute! Været denne dagen var som en fin norsk sommerdag. Det var derfor litt overraskende at ikke alle utendørsaktivitene var åpnet ennå.

Når du har kombinert billett kan du fritt gå mellom begge parkene, og det finnes en egen dør fra badelandet og inn i dyreparken. Det var litt irriterende at den ikke var åpnet en times tid etter parkens åpningstid, men det gikk bra å gå tilbake og inn inngangen til dyreparken.Vel inne i dyreparken tok vi runden rundt blant dyrene. Det var spesielt gøy at vi denne dagen fikk sett flere av de ville dyrene, både tigere og ulv lot seg villig beskue denne dagen. Løvene så vi ikke noe til. Det skulle være en presentasjon av løvene kl 12.15, men akkurat da var vi i apejungelen. Apene gjorde ikke så mye ut av seg denne dagen, de lå for det meste å slappet av i sola.


Uansett om vi reiser med barn eller tenåringer - gårdsdyra er alltid populære. Masse tid ble brukt til å klappe sauer, geiter og minigriser. På det nye området 'Kutoppen' var det også moro for ungdommene da en ku kom gallopperende ned til gjerdet for å se på oss et øyeblikk for så å bråsnu og løpe tilbake.


Da vi hadde vært gjennom de ulike verdensdelene med dyr, gikk turen til Kardemomme by. Mona og Eidur var nede å hilste på kamelene før de måtte lukkes inne i Kardemomme by's eget fengsel. Ute pågikk et show om 'Papegøyen fra Amerika'. Det passet oss fint at barnefamiliene sto og så på showet, for da var det ingen kø i bakeriet og mange småbord ledig. Vi satte oss ned og tok en liten pause med en skillingbolle hver.


I Kaptein Sabeltannsverden er det alltid moro å kikke. Vi tok en runde i Miriams slott. Det var ikke så skummelt for våre store barn, men moro var det likevel. Det var også moro å se igjen Smokkariumet hvor Anders for en del år tilbake leverte sine smokker, mon tro om de var der ennå.

En tur i tømmerrenna ble det også - det er alltid gøy. Og så ble det en tur innom Båtbasaren hvor Mona og Eidur kjørte pendelkarusellen.


Som avslutning i Dyreparken tenkte vi det passet godt med en middag. Det var ikke så lett med tre tenåringer og to voksne og bli helt enige om hva vi skulle spise og hvor, men til slutt falt valget på hamburger og chips på Lars på Brygga.

Spesielt gøy syntes ungdomstrioen det var å mate måkene med chipsrester. Måkene var store og mange, og det ble noen fine bilder ut av det. Til stor latter for oss ved bordet beit "Leder-måken" seg på et tidspunkt fast i stjerten på en annen for å ta fra den en chipsbit. (For ordens skyld vi var alene på uterestauranten akkurat da).


Vi vurderte om vi skulle gå tilbake til Badelandet og ta en dukkert etter middag, men alle var så mette og slitne etter en lang dag - så det får bli en annen gang :)

 

Hva var mest gøy i parken:

  • Anders: Å få sett tigrene. Bra badeland!

  • Mona: Gå inn blant lemurene, klappe minigris og ha nærkontakt med dyrene. Se på Flodsvinet.

  • Eidur: Klappe geitene og se kamelene. Moro at Kardemommeloven sto på islandsk.

Ellers var bølgen i badeland morsom å se på. Det var gøy at vi denne gangen fikk sett flere av de ville dyrene som ulv og tiger. De hvithodede apene var fine.


Andre ting:

  • Anders: Bra med gratis nettverk i parken. Litt trist at ikke alle dyrene var ute på savannen (zebra og sjiraff) og at vi ikke fikk sett framvisningen av løvene.

  • Mona: Veldig bra at de ansatte var blide og engasjerte. De bydde masse på seg selv og var utkledde, og snakket med barna. Savnet pingviner ;)

  • Eidur: Hyggelige ansatte som spør hvordan man har det og har høy servicegrad. Litt høyt prisnivå på maten. Savnet bjørner ;) Det var litt synd at det var noen som røkte selv om det var en røykfri park.

 

Kunne dere tenkt dere å dratt hit med vennegjengen:

  • Mona og Eidur: Det er litt vanskelig når man ikke har lappen å komme seg hit (hvis man ikke bor i nærområdet). Det blir litt stive priser for ungdom alene på tur med inngangsbillett, tog/buss og muligens overnatting. Vår vennegjeng kunne teoretisk funnet på å ha dratt bare for å vært i Sabeltanns verden og Kardemomme By.

  • Anders: Hvis det hadde vært praktisk mulig, hadde det vært fint å tatt en dagstur til badelandet.