Skip to main content

Tør du prøve ?

  • Anne Lise Johannessen

Liseberg er en fornøyelsespark som ligger i Göteborg i Sverige. Med flere enn 35 morsomme attraksjoner er du garantert en fin dag med mye moro.

De modige kan prøve Balder som er Nordens største berg- og dalbane i tre. Kjøreturen begynner i en 70 graders bakke - 36 meter opp i lufta og avsluttes kanskje med en ønske om en tur til. Iallefall var det sånn for Mona Cecilie (7 år) da hun kjørte denne berg- og dalbanen.

Moro synes også Mona Cecilie det var å kjøre Lisebergbanan som er en av Europas høyeste berg- og dalbaner.

For de mindre modige frister kanskje en tur i Sagoslottet hvor 30 barn kan kjøre samtidig i 15 gonoler og en få en smak av ulike eventyr. Anders (3,5 år) likte også godt Kaninresan hvor man får en båttur gjennom et kaninlandskap.

I Kristallsalongen er det lov å le både av seg selv og andre. Her er det mange speil som får deg til å se deg selv på en litt annen måte. Her er også en labyrint som kan være litt vrien å finne fram i.

I LisebergsTornet har du god utsikt over hele parken og mere til. Her kommer du 125 meter over havet og 65 gjester kan kjøre samtidig.

Når du er på Liseberg er det ikke til å komme utenom at Spökhotellet Gasten vekker interesse. Hotellet er vel verdt et besøk for deg som ikke er skvetten og er over 140 cm. Jeg lover deg en skummel opplevelse.

Når sulten gnager finner du flere caféer og restauranter rundt i parken. Både pizza, hamburgere og pølser er tilgjengelig. Eller kanskje du foretrekker orientalsk mat fra Orientekspressen.

Pass på å få med deg et besøk i parken også etter mørket frembrudd. Det er veldig koselig å gå rundt i parken som er opplyst av mange små lys.

I Liseberg betaler du en liten sum i inngangspenger. For å kjøre attraksjonene anbefaler vi å kjøpe et 'åkpass', da kjører du gratis hele dagen (egen avgift for Spökhotellet Gasten).

[ Besøk Lisebergs hjemmeside ]

Barnemix mener:

Totaltinntrykket vårt var at vi alle 4 (2 voksne og 2 barn) likte denne parken kjempegodt, og kommer gjerne tilbake ved en annen anledning.