Skip to main content

Våt moro i Bø Sommarland

  • Anne Lise Johannessen

Da vi dro hjemmefra var ikke været helt på vår side - det regnte og var kaldt. Etter halvannentimes kjøring skjedde det heldigvis et væromslag og sola skinte da vi gikk inn i parken.

Vi har vært i denne parken mange ganger tidligere når ungene var små, så vi er godt kjent her. Vi har også bodd i nabolaget et par år i forbindelse med studier. 8 år har gått siden sist vi var her, og vi var spente på hvordan det kom til å være denne gangen, når ungene var blitt så store; Anders 16 og Mona 20.

Mona møtte raskt noen venner hjemmefra og de forsvant i boblebadet og deretter rundt i parken. Siden været hadde vært litt usikkert og vi var forholdsvis tidlig ute, kunne vi velge og vrake i plasser. Vi valgte å slå oss ned på området langs Sommerlandselva. Jeg hadde på forhånd vært i tvil om jeg i det hele tatt skulle bade, men sola varmet bra og det var deilig å flyte noen runder i strømmen. Elva er ikke så dyp, men strømmen er sterk, og du kan fort bli sliten i armene. Vi kjøpte derfor baderinger. Det gjorde at det ble enda mer moro å flyte rundt der.

Området til parken er begrenset, men det var likevel kommet noen nyheter siden sist vi var der. Trippeltrakta og Vassføyka hadde vi ikke sett før. Mona og vennene tok begge to. Dommen var at Vassføyka virket litt skummel siden du ligger på magen - men den var gøy. Trippeltrakta synes de at passet best for barn - og det kan jo godt hende at er meningen også.

Vennegjengen var rundt og testet det meste. "Mot i brøstet" var veldig moro, "Konkurransesklie 1" går litt for fort når du ligger ned, og det er litt vondt "å lande". "Jettegryta" var også veldig gøy.

Mona elsket "Halfpipe", mens vennen hun tok den med hylte så man nesten kunne høre han på den andre siden av parken :)

Magasuget var ingen modige nok til å ta. Vi sto og så på litt og det var en del som tok denne - men også noen som trakk seg da de sto på toppen. Akkurat det skjønner jeg veldig godt ;)

Sommarlandparken er veldig oversiktelig og lett å finne fram i. Det er lett å få parkeringsplass, men det kan være et stykke å gå til inngangen. Dersom du har problemer med å gå, finnes det p-plasser for handicappede nær inngangen. Vær klar over at det kan være et stykke å gå mellom de ulike områdene i parken, og terrenget er ganske kupert. Det finnes imidlertid et tog som kjører og stopper på ulike steder i parken. Ved inngangen kan man få lånt rullestol.

Hunder er også velkomne i parken, men ikke i selve bassengområdene. Evt kan man låne et bur ved inngangen.

Dersom du blir sulten, finnes det flere muligheter til å få kjøpt en matbit. Vår opplevelse var at det tok litt lang tid å få det vi bestilte (Chips, nuggets og wienertoast), men det kan jo selvfølgelig ha vært tilfeldig den dagen. Det finnes muligheter for å kjøpe glutenfri pizza, hamburgerbrød og pølsebrød i parken. Vi synes også at prisene kanskje var litt i overkant når man er en familie på fire, men man har selvfølgelig mulighet for å ha med seg matpakke.

Det finnes også egne badeområder for de minste og flere lekeplasser. Disse var vi imidlertid ikke innom, da det ikke var så aktuelt for oss denne dagen.

Et lite tips til slutt - husk solkrem!

Konklusjonen vår er at denne parken passer like godt uansett alder - så hit kan du dra enten du har små barn, store barn eller uten barn.

 Du besøker nettsiden til parken her