Skip to main content

Barnas drømmeferie

  • Elin Larsen

Orlando i Florida, Usa er for de fleste kjent for Disneyworld og Epcot senteret, men det er så mye mer. Barn i alderen 1-100 vil trives her, og det er lett å komme seg hit. En flytur fra Europa tar ca 7 timer, og når man lander er det kort vei til alt.

I USA kommer man ikke langt uten leilebil, og her er det enkelt å finne frem, med gode veier og godt skiltet kommer man seg rundt til det man ønsker.

I Orlando ligger opplevelsene for dine føtter. Men man bør også bo her mens man er her - man kan selvfølgelig velge et hotell i sentrum som ligger et lite stykke unna parkene. Orlando sentrum har uteliv for de voksne, flotte restauranter med mat fra alle verdenshjørner, barer og nattklubber, museum, konserter, kino mm. Har man ikke alt for små barn vil man nok velge å bo i sentrum, og heller kjøre ut til de parkene man ønsker å besøke. Man kan også bo ute ved kysten, da Orlando omtrent ligger midt mellom to kyster er det ikke lange kjøreturen til strand og mindre byer.

For for de som reiser med små barn, og/eller i grupper på store familier og hvor parkene er grunnen til at man er der bør man bo nær parkene. Flere parker har egne hotell, men ikke alltid disse er de beste, og i hvertfall ikke rimeligst. Man kan selvfølgelig bo i Disney's egne hotell, men man har andre alternativ. Det finnes mange hoteller, men også egne områder med egne hus/leiligheter man kan leie på ukesbasis. Mange med eget basseng om man ønsker det. Da kan man slappe av, lage sin egen mat og ha friheten til å gjøre som man vil når man ikke morer seg i parkene.

Parkene er det mange av. Disney World og Epcotsenteret er nok mest kjent og sammen med SeaWorld Orlando er nok disse tre mest besøkt av millioner hvert år. Alle kjenner godt til disse parkene, men de mindre parkene, som ligger som perler på en snor er nok mindre kjent.

Man har Universal studios, som er godt kjent fra California, men mange vet ikke at det også finnes her. Mange flotte opplevelser fra filmens verden finnes her.

Elsker man å bade er Wet'n Wild stedet man vil tilbringe en dag, men her kan det være køer til skliene, så man bør unngå besøk juli og august. Passer til barn i alle aldre, også de minste.

Gatorland er en spennene og litt skummel park, men veldig lærerik. Her ser man krokodiller og aligatorer, man får se de bli matet og får også besøke "barneværelse" hvor babyene klekkes. Lærerikt og morsomt, spesielt for barna fra 2-12 år.

Liker man minigolf er Pirates Cove Adventure Golf stedet man tar de litt større barna(fra skolealder). Anbefales å besøkes på ettermiddag/kveld da man virkelig får utnytte av belysningen på banen og effektene.

Orange Tree Golf Club finnes i samme området og tilbyr en flott golfbane for de som vil spille ordentlig golf. Ellers finnes det mange golfbaner man kan besøke i hele Florida.

For de litt større barna finnes også Ripley's Belive it or Not, det kan være morsomt og lærerikt, men skal man ha glede av dette bør man kunne lese og forstå engelsk. Hvis ikke må de voksne være barnas Guide, da det er mye å se på her men kan man ikke lese engelsk får man ikke full glede av dette.

Jeg kunne ha fortatt og ramse opp parker, store som små, men har nå nevnt de meste besøkte. Hva man rekker kommer jo ann på hvor lenge man øsnker å bli. En uke rekker men kanskje 2-3 parker om man ønsker det. Vil man utforske mer av Florida er det bare noen timers kjøretur til Miami, og vil man enda lenger sør kan man kjøre til Key West og se over til Cuba om du er heldig med været.

På veien ned kjører men forbi Everglade Nationalpark som har turer ut til sumpene på raske luftputebåter, man passerer flere områder med outlets for gode shoppingmuligheter, alt fra designerklær til halv pris til glorete suvenirer. Florida og Orlando har noe for enhver smak, så planleger du ferie men ikke vet hvor du vil, tvil ikke lenger. Orlando Florida har alt du trenger.