Skip to main content

Juni 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

Det ble 11 bøker i juni, i tillegg til en oppslagsbok. Jeg har prøvd å fordele det litt mellom de ulike forlagene, men det er jo sånn at noen ganger er det bøker "som roper om å bli lest", så da går de ofte foran i køen. Det har blitt mest krim denne måneden, men det har også vært to andre bøker som skiller seg ut med viktige temaer; som slanking og selvbilde - samt det å komme "ut av skapet" som homofil.

Det ble en fin bunke iallefall med mange gode bøker om du trenger et tips eller to.


Leserekkefølgen i mai ble slik:

 

 • Lykke til med det av Kristan Higgins - Cappelen Damm

  Tre tenåringsjenter, Emerson, Georgia og Marley blir kjent med hverandre da de er på en slankeleir. De forblir venner og alle tre fortsetter å slite med vekta. Da Emerson dør, etterlater hun seg et brev til de andre med ønsker om hva de bør gjøre.

  Fin, varm og rørende historie med viktige temaer som slanking, komplekser og eget selvbilde.

   


  Ønsker du deg et lesebrett? Nå kan du vinne et i gruppa Krimbøker :)

   

 • Lysningen av Robert Dugoni - Gursli Berg

  Tracy Crosswhite havner igjen opp i en gammel uløst kriminalsak. Ei jente begikk selvmord etter at kjæresten fant en ny. Det er iallefall den oppfatningen media hadde av saken. Tracy er ikke helt sikker, og ser på saken med nye øyne. Parallellt jobber hun også med en nyere sak hvor en dame har tatt livet av mannen sin i selvforsvar.

  Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som havner opp i mange spennende saker. Fin politikrim.

   

 • Farvel til krumkakene av Mona Helen Eidem - Eidem Forlag

  Johanna blir venn med Anna i nabohuset. Johanna har strenge prinsipper som hun holder godt fast i, mens Anna er mer løssluppen. De utvikler et varmt vennskap, noe som får store konsekvenser for Johannas livsførsel.

  Søt, humoristisk og varm historie. • Og himmelens krefter skal rokkes av Petter Fergestad - Forfatterdrøm

  Forskerne Tor Tønder og Maria Skog er preget av fortiden. Da de møter hverandre i Tanzania virker det skjebnebestemt, og sammen engasjerer de seg i et enestående prosjekt. Historien tar oss med på en reise mellom Tanzania, Norge og Silicon Valley. Vi stifter bekjentskap med Teslas patent på trådløs energitilførsel og ikke minst: jordskjelvmaskinen, det trådløse prosjektets mørke bakside.

  Dette er bok nummer to i en trilogi. Jeg liker hvordan forfatteren skriver og at historiene alltid har en høy spenningsfaktor. Selv om denne boka fint kan leses uavhengig av den første, knyttes historien likevel fint sammen med den første boka.

   
 • Henrys hemmelighet av Kristina Ohlsson - Gyldendal

  Martin Benner er advokat. Han har to venner, Magda og Henry i New York. Da Henry dør kjøper Martin seg inn i Henrys andel. I begravelsen til Henry, blir Martin oppsøkt av en mann som har noen merkelige påstander, han sier at Henry ble drept. Bestevennen til Martin, Lucy holder på å planlegge bryllup. Hun kjøper en flott bryllulpsgave til sin kommende ektemann. Hun vet ikke da hvilke konsekvenser det senere skal få.

  Her er en bok som du bare må lese. Fin historie og genial løsning.
   

 • Vanvittig skyldig av Liane Moriarty - Panta

  Erika og Oliver blir invitert til å grille hos naboene Tiffany og Vid. De får også ta med seg vennene Sam og Clementine. Sam liker godt Tiffany, og det ser ut til å være gjensidig. Naboen Harry klager som vanlig og håper at det ikke blir for mye bråk. Før de drar på hagefesten, har Erika og Oliver noe viktig de vil snakke med Sam og Clementine om. Det som skjer på hagefesten får store konsekvenser for alle seks deltakerne i ettertid.

  Spennende og lettlest historie.

 • Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag - Gyldendal

  Dette er en ungdomsroman om Felix som forelsker seg i Nicolai. Vi følger han i forelskelsen, og i det å "komme ut av skapet", samt hans forsøk på å finne ut om Nicolai føler det samme som han.

  Historien er veldig lettlest, men lite tekst på hver side. Jeg leste den ut på noen få timer, og disse timene er den verdt. • Stålrosen av JR Henrixen - A1 Fakta 

  Her møter vi igjen Jan Petter Salte og kollegaene hans som jobber på Tønsberg politistasjon. Det blir funnet en død utlending på et busstopp. Mistenkelige funn gjør at saken sendes til PST. Samtidig forsvinner en ambassadekone. Noe som forvirrrer etterforskerne.

  Jeg husker at jeg syntes at forfatterens debutbok hadde en tung start. I denne boka har det skjedd noe. Jeg er i historien fra start. Fin politikrim!


 • Dronningen av Tove Taalesen - Panta

  Tale begynner som lakei for dronningen. Hun har ingen erfaring med den slags jobb. Det blir en spennende jobb, mye mer spennende enn hun kunne ha forestilt seg på forhånd. Den første jobben hennes er å sørge for at regjeringen er på plass i Statsrådssalen før dronningen og kronprinsessen. Allerede her begynner Tale å ane at jobben hennes kan by på enkelte problemer.

  Orginal historie som er spennende helt fra start. Dette er en bok du ikke har lyst til å legge fra deg, du vil bare fortsette å lese. • Nøkkelen i låsen av Ruth Ware - Gyldendal

  Rowan ser en perfekt jobbannonse. Det søkes etter en barnepasser hos en familie med fire barn i Skottland. Lønnen er langt over forventet. Hun drar på jobbintervju, og liker stedet og familien veldig godt. Da hun får jobbtilbudet, blir hun veldig glad. Da hun har jobbet der kort tid, begynner det å skje mye rart, og da et av barna plutselig dør - og Rowan blir anklaget for drap, blir lykken snudd til et mareritt.

  Her er en sånn bok igjen. Kjempegod bok, akkurat sånn som jeg liker; Litt skummel uten ekle detaljer, og en veldig overraskende slutt. Les den!

 • Ta meg tilbake av B.A. Paris - Gyldendal

  Da Finn tilfeldigvis møter Layla blir de raskt et par. De drar på bilferie, og på vei hjem til England stopper de for et toalettbesøk. Layla blir i bilen, og da Finn kommer ut igjen - er hun sporløst borte. Dette er historien Finn forteller til politiet iallefall. Senere møter Finn søsteren til Layla, Ellen, og romantikk oppstår. Etterhvert planlegges det bryllup. Plutselig tror en gammel nabo at han har sett Layla, og mystiske små trefigurer dukker tilfeldig opp. Er det virkelig Layla som er tilbake?

  Wow, enda en sånn bok på rappen etter den andre jeg leste. Få med deg denne i sommer! • Norges Vakreste Bilturer av Per Roger Lauritzen - Vigmostad Bjørke

  Denne boka byr på 2160 kilometer med opplevelser på Norges 18 nasjonale turistveger. Dette er særpregede veistrekninger som ligger over mesteparten av landet. De byr på et nesten uendelig antall gode grunner til å stoppe opp underveis.

  Spesielt nå i disse koronatider hvor de aller fleste drar på Norgesferie, så kom denne boka som et veldig godt hjelpemiddel til ferien. Masse fine tips, flotte bilder og kart, samt tips til steder å stoppe. Dette er en bok bilturistene burde unne seg!   

  Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?
  Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker 😍
   

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Alle bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene.