Skip to main content

April 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

I april var jeg delvis i karantene etter Thailandstur og også hjemme pga forkjølelse. Jeg slet en stund med å komme inn i lesemodus, men det ordnet seg til slutt. Til tross for det ble det likevel utrolig nok 12 leste bøker, for det meste krim - men også en roman og en bok som tar for seg usynlige sykdommer.


Leserekkefølgen i mars ble slik:

 • De udugelige av JR Henrixen - Liv
  En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

  Boka får meg til å føle at jeg er med i politiarbeidet på en virkelig sak. Spennende og god politikrim, men kan kanskje oppleves litt tung innimellom. Les den og bedøm selv :)

   

 •  Etter Ruth av Nicola Rayner - Capitana
  En dag Alice sitter på toget, ser hun plutselig Ruth. Det er bare det at Ruth forsvant for mange år siden. Ektefellen hennes George kjente Ruth da de var unge, men han vil ikke si så mye om henne. Alice begynner å grave i saken, og etterhvert finner hun ut at det er mye ektemannen har holdt skjult for henne.

  Ok bok, men litt uklar slutt.

 • Barnepiken av Emma Rous - Gyldendal
  Seraphine og tvillingbroren Danny har vokst opp sammen med den eldre broren Edwin. Moren døde den dagen som de ble født, og aupairen Laura ble også plutselig borte. Ingen vil snakke om dette, og det er finnes få bilder fra barndommen deres, helt til de plutselig finner et fotografi av foreldrene, med kun en baby. Seraphine begynner å stille spørsmål, og det viser seg å ikke være så populært.

  Boka blir markedsført som en  "pageturner", og det er jeg forsåvidt enig i. Det er ingen krimbok, men historien er likevel akkurat passe spennende.

 • Mistenkt av Fiona Barton - Cappelen Damm
  Alex og Rosie drar på backpackertur til Thailand. Alex skulle egentlig dra sammen med bestevenninnen, men da hun får økonomiske problemer stiller Rosie opp. Det viser seg at Alex ikke kjenner Rosie så godt, og turen blir ikke akkurat som den hun hadde drømt om. Da familien til slutt sliter med å få tak i jentene er det duket for bekymringer og etterforskning. Journalist Kate Waters er personlig involvert i saken og er den første som kan presentere sannheten om det som skjedde.

  Spennende historie som passer bra nå i påska.

 • Maestro av Geir Tangen - Gyldendal
  Flere drap blir begått i Haugesund. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson mottar forhåndsvarsler. I politiet er det Lotte som har saken. Klarer hun å finne morderen før for mange menneskeliv blir tapt?

  Dette var en veldig artig bok, om man kan si det om en krimbok. Dette er den første boka jeg leser av forfatteren, men den ga mersmak og heldigvis har jeg de to neste bøkene hans i lesehaugen min.

 • Ulykke av Gjøran Engen - Engen bok
  En mann er på elgjakt i starten av boka. Han skal skyte et rådyr, men noe går feil. På bakgrunn av dette gjør mannen et valg. Journalist Stig Toft får snusen i saken. Når han begynner å grave i saken, vet han ikke hvilken fare han utsetter seg selv og de rundt han for.

  Spennende bok. Jeg liker hovedpersonen Stig Toft, og håper at det kommer flere bøker med han senere.

 • Slakt av Espen Skjerven - Pitch
  Politibetjent Tom Graystone jobber med en sak hvor en mann er dømt for et dobbeltdrap. Magefølelsen til Graystone sier at det er noe som ikke stemmer i saken. Sammen med sin kollega Dagny begynner han å nøste opp i saken som viser seg å være mye mer kompleks enn de først tror.

  Pangdebut av forfatteren! Engasjerende historie. Denne boka, signert av forfatteren, kan du nå vinne i facebookgruppa Krimbøker. • Galgedans av T.H. Håvardsen - Panta
  Theodor jobber i et begravelsesbyrå, og er gift med Margareth - som er ganske kald. Sammen har de datteren Jenny. Margareth virker ikke så interessert i Jenny, men Theodor forguder henne. Barnehagen og senere skolen er bekymret for Jenny, det virker ikke som om hun passer helt inn. Når Jenny nærmer seg tenårene, begynner marerittet.

  Dette var en spesiell bok. Mine tanker om boka varierte fra wow, kjempebra bok, ekkel bok, makabert og tilbake til fantastisk grøsser. Les den om du tør ;)

 • Skjebnesteinen av Sven Petter Næss - Aschehoug
  Niesa til Kripos-etterforsker Harinder blir funnet i en elv av noen forbipasserende. Harinder er norsk-indisk, og har liten kontakt med den indiske delen av familien. Han drar likevel til Edinburgh for å hjelpe familien. Etterhvert blir han involvert i etterforskningen. Drapsetterforsker Rachel finner noen mulige tråder til en drapssak hjemme i Norge.

  Som hans første bok er også denne en lettlest og spennende historie som er verdt å lese. • Sort gryte av Lene Lauritsen Kjølner - Fagervik
  Olivia blir kontaktet av Leonora. Hun er danser i deathmetal-bandet Frityricon, og trenger hjelp i en trakasseringssak. Olivia tar saken, og med ett befinner hun seg i sentrum for et drap. Olivia må spane på festivaler og konserter til noens store irritasjon.

  Enda en ny Olivia-bok, nummer syv i rekken. Jeg gleder meg alltid til å lese en Olivia-bok, og med denne boka er forfatteren helt tilbake på topp igjen. Har du ikke lest bøkene hennes enda, så bør du sette i gang nå. • Men du ser ikke syk ut av Ragnhild Holmås - Cappelen Damm
  Ragnhild var nettopp ferdig med en mastergrad i russisk da hun fikk kyssesyken, 23 år gammel. Tiden gikk, men hun ble ikke bedre. Det viste seg at hun hadde fått sykdommen ME. Hun møter stadig uvitende personer, og har fått mange rare kommentarer i likhet med andre som lever med ulike "usynlige" sykdommer. I boka skriver hun om sin sykdomsdebut samt kommentarer hun og andre har fått. Hun prøver også å tette noen kunnskapshull og tar bl.a. for seg forskjellen mellom kronisk utmattelse og ME, som mange oppfatter som det samme.

  Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye at innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers. • Siste åndedrag av Robert Dugoni - Gursli Berg
  Tracy Crosswhite er tilbake etter at søsteren ble drept i den første boka. Denne gangen jakter hun på en seriemorder som dreper unge jenter som opptrer som lettkledde dansere. Tracy får ansvar for saken. Hun opplever også at en stalker er ute etter henne. Tracy ser en mulig forbindelse til et drap som ble begått ti år tilbake.

  Dette er en god og tradisjonell krimbok med en spennende historie.

   

  Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?
  Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker 😍
   

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Alle bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene.