Juli: Omtalte bøker

Sommermåneden juli forsvant nesten før jeg merket at den var her ;) 9 bøker ble resultatet.

Jeg har også ferdigstilt nytt nummer av Hverdagsnettmagasinet, som du kan lese lenger ned på siden – og drevet med et litt annet prosjekt, som jeg ikke kan si noe om enda.


Sommerquiz 2022

Leseeksemplar fra Bonnier

Dette er både en bok, og et spill i ett. Boka er delt inn i tre ukedeler, med 7 dager som underkapitler.

Jeg likte denne boka. Hvis du ikke vil bruke den som et spill, kan du bruke den som en vanlig spørrebok. Super bok å ha med på bilturer, turen føles går mye raskere når man kan konsentere seg om noe gøy.


Den lille røde bok av Kristina Vedel Nielsen

Leseeksemplar fra forfatteren

Her er en veldig praktisk informasjonsbok for deg som er i kontakt med NAV. Her får du vite det meste du trenger.

Veldig nyttig og informativ bok, i et praktisk format.


Kroppens mystiske signaler av Hege Refsdal

Leseeksemplar fra forfatter

Tara og familien har flyttet til et nytt sted. I blokka, der de bor, har hun mange naboer med merkelige navn. Hun kommer snart i kontakt med fru Galle, fru Blære og Emme. Tara har mange ubesvarte spørsmål om kropp og kosthold. En dag dukker Mika opp, og veileder Tara så godt han kan.

Boka er skrevet med et lett og humoristisk språk. Målet er å lære deg mer om helsen vår, og det som kroppen prøver å fortelle.


Dagen er kommet av Ninni Schulman

Leseeksemplar fra Bonnier

Heidi og Kent reiser til Hagfors, hvor de skal samles til den tradisjonelle julefeiringen med Heidis familie; foreldrene, søsteren Ylva, og broren Emanuel med kona Claudia. Feiringen tar en helt annen vending enn de hadde sett for seg, da det viser seg at foreldrene er myrdet. Politifolkene Christer Berglund og Petra Wilander mistanker at det er et ran som har gått galt. Men det noen biter som ikke passer inn i puslespillet. 

Selv om jeg hadde mine mistanker om løsningen, som viste seg å stemme, var det likevel en god bok med en nerve av spenning, som gjorde det vanskelig å legge den fra seg.


Grønnøyd monster av Myriam H. Bjerkli

Leseeksemplar fra forfatter

I denne psykologiske thrilleren møter vi igjen Vibeke Olden fra Sandefjord. Hun er nygift med Christian, og det tar ikke lang tid før hun avslører hans mørke sjalusi. Christian har lenge hatt elskerinnen, Reddie. Forholdet er, fra hans side lagt på is. Reddie, derimot er ikke klar for at forholdet skal avsluttes. Selvfølgelig skjer det noen drap, og vi møter igjen politimannen Håkon Haakonsen, som har en dement mor.

God historie med et språk som flyter godt og lett.


Mitt livs store kjærlighet av Rosie Walsh

Leseeksemplar fra Gyldendal

Emma og Leo er lykkelig gift, og har datteren Ruby. De har ingen hemmeligheter for hverandre. Eller har de det? Leo tror iallefall at han vet alt om Emma, helt til han finner noen gjemte dokumenter. Emma er ikke den hun gir seg ut for, og hun heter ikke engang Emma...

Historien oser av romantikk og spenning. Det er nok ikke boka for dem som foretrekker høykulturelle bøker, men for oss som liker å kose oss med bøker med høy underholdningsverdi, så er dette en lettlest og hyggelig bok.


Kaninhullet av Mark Billingham

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Alice har en vanskelig opplevelse bak seg, og er nå pasient ved Fleetavdelingen, hvor de psykiatriske pasientene blir godt passet på. En dag blir Kevin funnet død på rommet sitt. Alice som har jobbet i politiet, begynner å etterforske saken. Hun finner etter hvert ut hvordan ting har skjedd, og det er hun helt sikker på at er riktig. Problemet er at hun selv er pasient ved avdelingen, og hun blir ikke tatt seriøst av hverken de ansatte, medpasientene eller politiet.

Boka er lettlest med et genialt plott. Minner meg litt om en film jeg har sett, men den kan jeg ikke si noe om uten å røpe handlingen.


Det hun så av Jeanette Semb

Mottatt i gave av en venn

Trygve Alme er ute i båt med to av barna sine og fisker. Samme dag får kona, Maria, beskjed om at det har skjedd en ulykke; Trygve er funnet druknet og datteren er borte. Sønnen overlevde, men nekter å snakke.

Dette er første gang jeg leser noe av denne forfatteren. Jeg likte godt boka, og er ikke redd for å anbefale den videre.


Tre søstre av Heather Morris

Leseeksemplar fra Aschehoug

Det er 1942, og den andre verdenskrig er i gang. En dag banker det på døra hos familien Meller, der står det noen fra statspolitiet, og vil at datteren, Livi skal komme å jobbe for tyskerne. Du kan vel tenke deg hva som skjer.. det blir tog til Auschwitz.

Boka er basert på en sann historie, som er både fin og veldig følelsesrik. Denne boka bør leses!


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
Juli 2022: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.