Grønnøyd monster

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Grønnøyd Monster av Myriam H. Bjerkli. Leseeksemplar fra forfatteren

I denne psykologiske thrilleren møter vi igjen Vibeke Olden, eller Danielsen, som hun heter nå. Hun er nygift med Christian, som tidligere var gift med hennes avdøde venninne, Birgitte. Det tar ikke lang tid før hun avslører hans mørke sjalusi.

Christian jobber i barnevernet, og var Vibekes kollega. Nå har hun tatt en pause fra arbeidslivet, og flyttet inn i huset til Christian i Dølebakken i Sandefjord. I det gamle huset hennes i Åsenveien, bor nå sønnen hennes, Oliver og samboeren Elisabeth.
 
Christian har lenge hatt elskerinnen, Reddie. Forholdet er, fra hans side lagt på is. Reddie, derimot er ikke klar for at forholdet skal avsluttes. Faren til Vibeke oppdager forholdet, men dør uventet. Vibeke arver alt han etterlater seg, og blir veldig rik. Ikke lenge etter begynner hun å føle seg dårlig etter at hun har spist.
 
Vi møter også igjen politimannen Håkon Haakonsen, som får litt å henge fingrene i. Han har en dement mor, som bor på Nygård Sykehjem i Sandefjord. Der jobber også sønnen til Vibeke, Oliver. Moren påstår at de ansatte mishandler henne, men det bortforklares med at demente sier mye rart.
 
Selv om historien er forholdsvis forutsigbar, så har den et spennende driv. Historien er god, og temaene er viktig! Her tar Bjerkli bl.a. for seg partnervold. Språket flyter godt og lett. Boka kan gjerne leses frittstående.
 
Jeg synes nok ikke at dette er forfatterens beste bok, men den er absolutt en god bok som du bør lese, og som jeg veldig gjerne anbefaler videre.
 
Starten på boka, og intervju med forfatteren, kan du lese i juninummeret til Hverdagsnettmagasinet.

 

Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 319
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Psykologisk thriller - solid forankret i lokalsamfunn i Vestfold. Årets roman fra Myriam H. Bjerkli er frittstående, men karakterene er kjent for dem som har lest Engelens fall. Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver HORE!!! på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?


Om forfatteren:

Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med «Lille Linerle» til strålende anmeldelser.

 
 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Kyllingburger med tomatsalsa

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert: Grete Roede-menyen, her kan du se hva vi synes om den tredje retten: Marinert kyllingburger med salsa.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.