Dagen er kommet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Dagen er kommet av Ninni Schulman. Leseeksemplar fra Bonnier

Heidi og Kent reiser hjem til barndomshjemmet hennes. Der skal de samles til den tradisjonelle julefeiringen med foreldrene, søsteren Ylva, og broren Emanuel med kona Claudia. Underveis ringer Heidi for å si at de er på vei, men ingen svarer. Foreldrene begynner å dra på årene, og moren blir stadig mer dement. De får god hjelp fra hjemmehjelpen, og faren liker godt hun som heter Wilma.

Julefeiringen blir ikke som søskenflokken så for seg. Emanuel, som bor i nærheten, finner foreldre drept, og både penger og smykker er stjålet fra huset. Politifolkene Christer Berglund og Petra Wilander mistanker at det er et ran som har gått galt. Men det noen biter som ikke passer inn i puslespillet. Magalena, som er journalist blir også engasjert i saken.

Boka er nummer syv i en serie. Det visste ikke jeg, men jeg merket heller ikke stort til det, før jeg leste om det i slutten av boka. Jeg har mine mistanker underveis i historien, og jeg blir ikke altfor overrasket når det viser seg å stemme, men det kan man kanskje ikke unngå, når man leser så mye krim som det jeg gjør. Dette er likevel en god bok med en nerve av spenning, som gjorde det vanskelig å legge den fra seg.

Det er et stort persongalleri i boka, og jeg skulle absolutt ønsket meg et oversikt over det, for det tok litt tid i starten å ha full oversikt. Synd at dette er siste boka i serien!

 

Forfatter: Ninni Schulman
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 575
Format: Innbundet
Originaltittel: Dagen är kommen
Oversatt av: Kari Engen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Noen dager før jul blir Harry og Inga Tynning funnet brutalt drept i hjemmet sitt et par mil nord for Hagfors. Huset er endevendt, og både penger og smykker er stjålet. Det eldre ekteparet har levd et tilsynelatende stille og rolig liv, og det er ingenting som tyder på at de hadde fiender. Politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander i spissen, har mistanke om at det er et ran som har gått galt. Jo mer de undersøker saken, desto merkeligere og mer ubehagelig viser den seg å være. Journalisten Magdalena Hansson er tilbake på jobben etter en lang sykemelding og blir snart engasjert i drapene som ryster bygda. Ninni Schulman er født i 1972 og oppvokst i Värmland, men bor nå i Stockholm sammen med de to barna sine.


Om forfatteren:

Ninni Schulman (f.1972) er oppvokst i Värmland, men bor nå i Stockholm sammen med de to barna sine. Kriminalromanene om journalisten Magdalena Hansson er elsket av leserne og hyllet av kritikerne. Bøkene hennes har til sammen solgt i flere enn 1 million eksemplarer.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Vår greske odyssé
: BOKOMTALE: Vår greske odyssé av Rita Hals Gentekos og Alexandros Gentekos. Leseeksemplar fra forfatterne

Denne boka er en privat reiseskildring fra Kreta og Athen skrevet av et norsk-gresk ektepar. Vi får være med bak den fasaden som de vanlige turistene ikke ser. Her får vi et innblikk i et religiøst samfunn og det greske byråkratiet.

Nå kjente jeg at jeg hadde lyst til å reise til Kreta igjen! Jeg pleier vanligvis å dra til nye steder, og har sjelden vært tilbake på samme stedet to ganger - men akkurat på Kreta har jeg vært tre ganger, dog forskjellige steder på øya hver gang.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.