Kaninhullet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Kaninhullet av Mark Billingham. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Alice har en vanskelig opplevelse bak seg, og er nå pasient ved Fleetavdelingen, hvor de psykiatriske pasientene blir godt passet på. En dag blir Kevin funnet død på rommet sitt. Alice som har jobbet i politiet, begynner å etterforske saken. Hun finner etter hvert ut hvordan ting har skjedd, og det er hun helt sikker på at er riktig. Problemet er at hun selv er pasient ved avdelingen, og hun blir ikke tatt seriøst av hverken de ansatte, medpasientene eller politiet.

Første gang jeg hørte om denne boka var i spalten Lesernes synspunkter i Hverdagsnettmagasinet nr 3/2022. På side 73 intervjuer jeg redaktør i Cappelen Damm, Hege Stølen Berstad, og et av spørsmålene er om hun kan anbefale en bok eller to. Hege nevner da Mark Billingham, og Kaninhullet som er en ny bok nå denne sommeren. Boka handler om Alice, som etterforsker et mord på en psykiatrisk avdeling, hvor hun selv er pasient. Det var en bok som jeg fikk lyst til å lese, og det angrer jeg ikke på at jeg gjorde.

Boka er lettlest og spennende, selv om den muligens kunne vært kuttet ned litt? Etter noen få sider, sa jeg til mannen min at det følges litt ut som filmen X hvor X har hovedrollen, og det fikk jeg jammen rett i. Nå kan jeg jo ikke røpe hvilken film det er, for da ødelegger jeg jo spenningen for andre som skal lese – men det er et ganske genialt plott! Send meg gjerne en pm når du har lest den, så kan jeg høre om du er enig i min filmsammenligning.

Ta deg tid til å lese denne. Boka fås kjøpt der du kjøper dine dagligvarer – eller som ebok hos Cappelen Damm.


Forfatter: Mark Billingham
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 351
Format: Pocket
Originaltittel: Rabbit Hole
Oversatt av: Heidi Bern

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Politi. Pasient. Morder. Hvem er Alice?

Det var meningen at de skulle være trygge på Fleetavdelingen. De psykiatriske pasiente blir overvåket, får behandling og omsorg. Men da en pasient blir funnet drept, blir alle en mulig mistenkt.

Var det en annen pasient som gjorde det? En ansatt? Eller noen fra utsiden?

Politibetjent Alice Armitage jobber systematisk og utrettelig, og snart er hun på sporet av morderen. Det eneste problemet er at Alice også er pasient der...


Om forfatteren:

Mark Billingham (f. 1961) er en av Storbrittanias mest prisvinnende og populære krimforfattere.

Med bøkene om Tom Thorne har han vunnet prisen Crime Novel of the Year to ganger. Han har også fått Sherlock-prisen i kategorien Beste britiske etterforsker, og han er nominert til CWA Daggerprisen sju ganger. Debutboken Sov godt ble av Sunday Times kåret til en av 100 bøker som formet tiåret. Alle bøkene hans har kommet inn på Sunday Times 'ti på topp-liste'.

Flere av Billinghams bøker er filmatisert. To av dem, Sov godt og Reddhare, ble vist som påskekrim på norsk tv under navnet Thorne med David Morrissey i hovedrollen som Tom Thorne.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Verdens flagg
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Verdens flagg var et spill vi var spent på. Mona er veldig god i ulike lands flagg, så jeg regnet med at hun kom til å ta en ovelegen seier. Fred Are er også god.

Vår konklusjon var at det var et morsomt og lærerikt spill.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.