Kroppens mystiske signaler

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Kroppens mystiske signaler av Liv Hege Refsdal. Leseeksemplar fra forfatteren

Tara og familien har flyttet til et nytt sted. I blokka, der de bor, har hun mange naboer med merkelige navn. Hun kommer snart i kontakt med fru Galle, fru Blære og Emme.

Tara har mange ubesvarte spørsmål om kropp og kosthold. En dag dukker Mika opp, og veileder Tara så godt han kan. Hvem Mika er, og hvor han kommer fra, det får aldri Tara helt tak på. Tara sliter med å fortelle moren om sin nye venn. Mika er nemlig en gammel mann, en kineser. Vennskapet mellom dem blir etterhvert veldig lærerikt for Tara.

Boka, som i utgangspunktet er beregnet både for barn og voksne, er skrevet med et lett og humoristisk språk. Målet med den er å lære deg mer om helsen vår, og det som kroppen prøver å fortelle. 

Boka er et samarbeidsprosjekt mellom tre familiemedlemmer. Liv Hege Refsdal er forfatteren, som også har gitt ut flere andre barnebøker og noveller. Broren, Reinert Refsdal  har laget alle de flotte illustrasjonene i boka. Faren, Ragnar Refsdal har jobbet som naturmedisiner og akupunktør i nesten 40 år. Han har også gitt ut boka Blant organer og meridianer, som er en bok om hvordan våre organer sender sine signaler gjennom kroppen vår.

Her er det litt av hvert å lære, og tenke på – både for liten og stor! Veldig artig at flere av personene har navn etter plagen de sliter med :)

 

Forfatter: Liv Hege Refsdal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 70
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forfatter. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Tara er ei årvåken, nysgjerrig jente som har mange spørsmål i hodet sitt, som hun gjerne skulle hatt svar på.

En dag møter hun Mika, en merkelig gammel mann, som gir Tara mange svar på hvorfor folk har vondt rundt omkring på kroppen sin, – hvordan vi kan lære oss til å lytte til kroppens signaler, og hva den prøver å fortelle oss.

Tara lærer noe av Mika hver eneste dag, selv om det kan være litt vanskelig å forstå, noen ganger. Kroppen er kjempespennende og mystisk, synes Tara.

Det eneste hun ikke har svar på, er hvordan hun skal få presentert Mika for moren sin. Moren tror nemlig at Tara hver dag er sammen med en venn på sin egen alder …Om forfatteren:

Liv Hege Refsdal (1963) fra Larvik har gitt ut en rekke barnebøker, en novellesamling, og bøker med visdomsord. Hun har skrevet mange noveller for magasiner og ukeblad, samt medvirket til både lydbok og musikal. Til daglig jobber hun som førskolelærer.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

New York for barn
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Tre unge newyorkere – Mia, Taylor og Joshua – tar deg med på en leken oppdagelsesreise til New York: Bli med opp 67 etasjer på under ett minutt, lær deg engelske ord og kinesisk skrift, se hvordan basketball spilles i gatene, forstå hvorfor taxiene er gule og hvordan heisen, RAP-musikken og hamburgeren ble født. Alt gjennom lek!

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.