Skip to main content

Januar 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

Det strømmer inn med gode bøker, og det er vanskelig å prioritere hvem som skal leses først, og det er vanskelig å prioritere hvem som skal leses først. Denne måneden leste jeg "kun" 9 bøker siden flere av de er ganske tykke.

Denne gangen har jeg valgt flere forfattere som ikke er så kjente. Det er alltid spennende med nye "bekjentskap". Denne gangen har jeg dessuten kun lest krimbøker, da jeg har så mange av de her.

Alle bøkene unntatt Armageddon-algaritmen og Den niende graven er mottatt som leseeksemplarer. Det anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har likevel ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva (og om) jeg vil skrive om bøkene.


Leserekkefølgen i januar ble slik:

 • Den tause pasienten av Alex Michaelides (Cappelen Damm)
  Alicia og Gabriel har vært ute hele dagen. En halv time etter hjemkomst, høres flere skudd fra huset. Naboen ringer politiet, som finner Gabriel skutt i ansiktet. Alicia har flere kutt i håndleddet etter en kniv. Alicia sier ikke et ord, og tausheten fortsetter i de påfølgende årene. Hun blir lagt inn på en institusjon. Noen år senere får psykoterapeuten Theo jobb der. Han håper at han kan få Alicia i tale igjen.

  For en pangstart på krimåret 2020. Dette var en knallbra bok!

 • Skyggejegeren av Camilla Grebe (Gyldendal)
  Dette er en tredelt historie. Boka starter med historien til Elsie, som er politisøster i 1944. På 80-tallet dukker det opp en sak med store paralleller til de tidligere sakene, og politietterforsker Hanne settes på saken. I 2019 skjer det igjen, en lignende sak dukker opp, og politietterforsker Malin tar opp de løse trådene. Kan det være en sammenheng mellom sakene, og klarer de å pusle sammen de siste bitene denne gangen?

  Historien er spennende og slutten overrasker meg.

 • I Skyggen av Stråleglansen av Jan-Erik James Knudsen (Liv)
  Amalie prøver å komme i kontakt med Tommy Brenne. Hun har sensitive opplysninger om hans irske far, men må flykte fra ukjente forfølgere. Etterhvert kobles Kripos inn. Tommy bestemmer seg for å nøste opp i saken, og drar til den irske øya mot norsk politi sine advarsler. Det viser seg at irsk politi jakter på et internasjonalt VIP-nettverk som går mange år tilbake. Nettverket består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Tommy kommer tett på dette nettverket.

  Historien er bygget opp på en bra måte, med spenning fra første side. Sett av en liten uke og les denne boka, det er å anbefale.

 • Frosten og døden av Kroken & Kolden (Samlaget)
  Marius er ute og går tur med hunden Rapp. Han går forbi huset til Agnes. Agnes bor alene, og har nettopp vunnet flere millioner i lotto. Det er 30 kuldegrader ute, men likevel ser det ikke ut til at Agnes fyrer. Marius blir bekymret, og bestemmer seg for å sjekke nærmere.

  Spennende bok, og du glemmer ganske raskt at den er på nynorsk!


 • Armageddon-algoritmen av Petter Fergestad (Forfatterdrøm)
  Leif og Ola Linge er brødre. Ola har nettopp skrevet seg ut fra en institusjon, da folk begynner å forsvinne. Vitner har sett at en engel har vist seg og hentet de forsvunne. Leif er forsker og har utviklet en algoritme som beviser at klimakrisen ikke er menneskeskapt. Det viser seg at en pastor vil samarbeide med Leif om denne. Pastoren er faren til Carina som Leif har et godt øye til.

  Spennende og unik historie. Ikke gå glipp av denne!

 • Når stormen aldri løyer av Lars Helle (Liv)
  Kurt Stille er en tidligere politimann. Han har skrevet en bok om en sak som han tidligere jobbet med. Saken endte dessverre tragisk med at en 2-årig jente døde. En dag banker det på døra hans. Utenfor står det en ung jente, Thea. Hun har med et brev fra sin avdøde mor. Moren skriver i brevet at hun ikke er den biologiske moren hennes. Hvis hun noen gang vil vite mer om seg selv, kan hun kontakte Kurt Stiller i Stavanger.

  Fin bok fra en for meg ny og ukjent forfatter.

 • Den niende graven av Stefan Ahnhem (Aschehoug)
  I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom Riksdagen og en ventende bil. Fabian Risk kalles inn for i hemmelighet å etterforske justisministerens forsvinning.

  Dette er den andre boka i serien om Fabian Risk, men historien er lagt til tiden før den første boka. 


 • Magdalenahuset av Rita Aslesen (Publica)
  Renate bor i Bergen. En dag får hun en telefon fra tanten Magdalena som bor i Mandal. Hun har noe viktig å fortelle henne. Renate tar flyet ned neste dag, men finner da tanta utenfor vedskjulet med en stor hodeskade. Magdalena blir sendt på sykehus og lagt i koma. Hva var det hun skulle fortelle Renate, og er det noen som har forsøkt å forhindre Magdalena i å snakke med Renate? Etterhvert oppdager Renate flere ting som ikke er helt som de skal.

  Flott debutbok av forfatteren! Denne boka kan du vinne i premie. Les mer i artikkelen.

 • Noe i vannet av Catherine Steadman (Panta)
  Erin og Mark planlegger et storslagent bryllup, men da Mark mister jobben må planene justeres. De velger likevel å dra på en luksuriøs bryllupsreise til den tropiske øya Bora Bora. En dag de er ute og dykker, finner de noe i vannet. Det funnet kommer til å forandre livene deres for alltid.

  Her er nok en ny forfatter som slår til med en veldig god bok på første forsøk. Legg merke til denne spennende boka, og les den!

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook