Skip to main content

Juli 2021: Leste bøker

Juli ble en dårlig måned - iallefall når det gjelder antall leste bøker, men noen ble det da. Både nye og gamle bøker i forskjellige sjangre.

Hvis du vil lese mer om en enkelt bok, klikk deg inn for å lese hele omtalen.

Ferie har jeg fått vært på også - 1 ukes bilferie i Norge. Egen artikkel om det ligger på nettsiden.

Nå er det bare få dager igjen til nytt nummer av Hverdagnettmagasinet. Denne gang har bladet fått seg en skikkelig "make-over".

 

Flukten til den greske øya - Patricia Wilson

 (2021) - Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Sofia er en gammel dame som leter etter datteren sin på Kreta. Hun har lett i mange år, men uten hell. Hun ga fra seg barnet rett etter fødselelen, og vil så gjerne møte henne før hun dør. Parallellt følger vi Zoë som bor i London. Hun leter etter tenåringsdatteren sin som har rømt hjemmefra. Hun får tips, men er alltid for sent ute. Så får hun vite at datteren er på vei til Kreta, og drar dit.

Dette er en kjempefin og følelsesladet bok. Jeg ble hektet fra starten, og det var vanskelig å legge fra seg boka. Les denne du vil ikke angre.


En varslers kamp - musas kamp mot Goliat - Gro Ødegård

 (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Denne boka som jeg nå skal omtale kunne vært en dårlig krimhistorie som du anser som lite troverdig. Det som gjør saken veldig alvorlig - er at historien dessverre er fra virkeligheten. Alt startet, i følge boka i 2006 da Gro Ødegård var fast ansatt som regnskapsansvarlig i en bedrift. Der avdekket hun flere økonomiske uregelmessigheter som hun ikke kunne stå inne for. Hun tok det opp med arbeidsgiver, og da ble livet hennes snudd på hodet. Hun ble avskjediget fra arbeidsplassen, og fikk ikke utbetalt lønn som hun hadde til gode. Så begynte truslene å komme....
 
Gro har nå skrevet ned sin historie i en bok. Det er ingen vanlig skjønnlitterær roman, men en dokumentar hvor det meste av det hun skriver er nøye dokumentert. Hun tror at de involverte vil at boka "skal ties ihjel" - og det må vi hjelpe henne med å forhindre!
 
Finnes det virkelig korrupte advokater, politimenn og dommere i Norge? Jeg vet ikke - les boka og døm selv!

Vår greske odyssé - Rita Hals Gentekos og Alexandros Gentekos

 (2008) - Leseeksemplar fra forfatteren

Denne boka er en privat reiseskildring fra Kreta og Athen skrevet av et norsk-gresk ektepar. Vi får være med bak den fasaden som de vanlige turistene ikke ser. Her får vi et innblikk i et religiøst samfunn og det greske byråkratiet.

Nå kjente jeg at jeg hadde lyst til å reise til Kreta igjen! Jeg pleier vanligvis å dra til nye steder, og har sjelden vært tilbake på samme stedet to ganger - men akkurat på Kreta har jeg vært tre ganger, dog forskjellige steder på øya hver gang.


Skyldig - Sven Petter Næss

 (2021) - Leseeksemplar fra Aschehoug

Helene har sonet ferdig en dom i Bredtveit fengsel. I 18 år har hun sittet der, siktet for å ha drept moren og stefaren. Helene har hele tiden hevdet å være uskyldig, men ingen trodde på henne. Hun drar hjem til den lille bygda Elvestad, hvor de fleste har vendt henne ryggen. Helenes advokat kontakter kriposetterforsker Harinder Singh, og får han til å se litt nærmere på saken. Kan det være noe som har glippet i etterforskningen?

Anbefalt bok hvor handling og språk flyter fint, og helt uten dødpunkter. Ser at den allerede i dag er i salg som ebok hos Aschehoug, så last ned og les :)


Himmelen skal gråte blod - Sigbjørn Mostue

 (2019) - Kjøpt i bokhandel

Even Stubberud sitter på flyet på vei til Somalia. Even småprater med setenaboen og forteller at han er ingeniør tilkalt for å se på en demning, men det viser seg å ikke være sannheten. På flyet er også en terrorist som skal utleveres til Somalia. Underveis blir flyet kapret og terroristen satt fri. Pilotene blir drept. Passasjerene må stole på Even som er uvæpnet og ikke kan noe om fly.

Dette er en intens spennende historie som er veldig god - og det er egentlig ikke så mye annet å si enn les denne!


Rotvelte - Tove Alsterdal

 (2021) - Leseeksemplar fra Gyldendal

Olof er ute på jobbreise da han kommer forbi bygda hvor han vokste opp. Det er tjuetre år siden han var der sist. Han forlot bygda etter at han hadde tilstått å ha drept ei ung jente. Han drar til barndomshjemmet sitt, der finner han faren drept i dusjen. Den noe yngre politietterforsker Eira Sjödin er også fra stedet, og har nettopp kommet tilbake for å ta seg av sin demente mor. Hun husker stadig mer fra sin barndom når hun jobber med saken.

Jeg har nå ferie, og kjenner at jeg ikke er helt i lesemodus om dagen. Spenningsnivået i historien varierte, men det var en fin bok. Jeg håper det kommer flere bøker om Eira senere.


Grenselosene - Hege Kofstad

 (2019) - Leseeksemplar fra Pax

En historisk fortelling eller skildring fra krigsårene 1940-1945 i Norge med fokus på grenselosvirksomheten, de som hjalp flyktninger over til Sverige og de som ville stoppe flyktningstrafikken.

Denne viktige historien er velskrevet. Den er spennende og lettlest. Boka kan virkelig anbefales!

Denne omtalen er laget av Fred Are Johannessen


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Få med deg Hverdagsnettmagasinet!

Utgave 2 lanseres 1. august.

Meld deg på nyhetsbrevet, for å få bladet raskere - og ikke gå glipp av et eneste nummer:

Juli 2021: Leste bøker