Skip to main content

Himmelen skal gråte blod

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Kjøpt i Bokklubben

Even Stubberud sitter på flyet på vei til Somalia. Even småprater med setenaboen og forteller at han er ingeniør tilkalt for å se på en demning, men det viser seg å ikke være sannheten. På flyet er også en terrorist som skal utleveres til Somalia. Underveis blir flyet kapret og terroristen satt fri. Pilotene blir drept. Passasjerene må stole på Even som er uvæpnet og ikke kan noe om fly.

Dette er første boka som jeg leser av denne forfatteren. Det er et drøyt år siden jeg kjøpte den, men den har dessverre ikke blitt prioritert før nå.

Dette er en intens spennende historie som er veldig god, og følelsesladd. Det er en sånn bok som man ikke vil legge fra seg, jeg leste den ut på en dag. Språket er bra, man kjenner på hvordan folkene på flyet har det - og det er egentlig ikke så mye annet å si enn les denne!

Forfatter: Sigbjørn Mostue
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 372
Format: Innbundet

Kilde: Boka er kjøpt i bokklubben

 

Forlaget skriver:

Himmelen skal gråte blod er en thriller-reise av de sjeldne.

Den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av en terrorist til Somalia. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri. Den eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly.

Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste.



Om forfatteren:

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Cappelen Damm