Skip to main content

En varslers kamp

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gro Ødegård
Leseeksemplar fra forfatteren

Denne boka som jeg nå skal omtale kunne vært en dårlig krimhistorie som du anser som lite troverdig. Det som gjør saken alvorlig, er at dette er forfatterens versjon av en egen historie fra 2006.

I følge forfatteren var hun på den tiden ansatt som regnskapsansvarlig i en bedrift. Der avdekket hun i løpet av en lang periode flere økonomiske uregelmessigheter, unndratte beløp i skatt og avgifter. Hun tok det opp med arbeidsgiver som lovet å ta hånd om det, men ingenting skjedde. Plutselig ble livet hennes snudd på hodet. Gro ble avskjediget fra arbeidsplassen, og fikk ikke utbetalt lønn som hun hadde til gode. Så begynte truslene å komme.

Gro forteller at arbeidsgiver kontaktet politiet. Det gjorde vondt verre. Nå var det hun som fikk problemer med politiet, og situasjonen var plutselig snudd på hodet. Daværende politimester fant for øvrig ingenting kritikkverdig i saken.

Gro engasjerte advokat, en hun fikk anbefalt, og stolte på. Det skriver hun at skulle vise seg å være et dumt valg. Hun mener at advokaten ikke gjorde jobben sin, trenerte saken og oversatt mange tidsfrister. Noe som Gro mener medførte at både arbeidsgiver og politiet slapp å svare for sine handlinger. Forfatter forteller at advokaten etterhvert fikk kritikk av Advokatforeningen. Utover dette skjedde ingenting.

Gro klaget til både politi og Spesialenheten, men der stoppet sakene opp. Gro sier at flere av de dokumenterte påstandene var fjernet fra saken.

Gro mener at også avisene fikk munnkurv i saken. Senere gikk den videre til Tingretten, men også der skriver Gro at hun møtte utfordringer og en dommer som hadde bestemt seg på forhånd.

Avisa TA har også omtalt boka. Link til det lenger ned.

Finnes det virkelig korrupte advokater, politimenn og dommere i Norge? Og hva er sannheten bak forholdet?

Jeg vet ikke svaret på det. Les boka og døm selv!

 

Dette er kun en bokomtale!

For ordens skyld vil jeg opplyse at jeg ikke kjenner hverken forfatter eller de involverte i historien. Jeg har heller ingen kjennskap til saken utover forfatterens egne beretninger som står i boka. Dette er ingen journalistisk artikkel. Målet er kun å lage en omtale av boka, derfor går jeg heller ikke inn i den andre siden av historien. Jeg har ingen personlig mening om selve saken – jeg har kun laget en nøytral omtale etter å ha fått boka tilsendt fra forfatter.

Andre omtaler om boka:

https://www.ta.no/navngir-en-rekke-mennesker-for-svart-tvilsom-oppforsel/s/5-50-933048

 

Forfatter: Gro Ødegård
Forlag: Justismord
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 650
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Egne forlag