Skip to main content

Mars 2021: Leste bøker

I mars publiserte jeg omtale av 17 bøker. 2 var det mannen min som leste og omtalte. Av dette var det stort sett krim; 12 krimbøker, 2 quizbøker, 1 hundebok, 1 hverdagsbok og en kokebok.

I tillegg publiserte jeg 10 artikler om puslespill. Det er så mange flotte motiver på markedet - så lett å finne et man liker.

Hvis du vil lese mer om en enkelt bok, klikk deg inn for å lese hele omtalen.

 

 

 

Poppy - Kristine Getz

 Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Lotte og Jens har en blogg; FlotteLotte. Der skriver de om datteren, Poppy, som er to år. Datteren eksponeres i de fleste situasjoner, og de reklamerer for en rekke sponsede produkter. De tjener svært godt på reklamen. Det viser seg at Poppy har en stalker, og en dag blir hun bortført.

Kjempfin debutbok som jeg anbefaler til alle som er glad i en god krimbok med et viktig tema. Du kommer til å bli lurt...


Påskekrim 2021 - Diverse forfattere

Strawberry Publishing (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Denne boka byr på 15 korte krimnoveller av forskjellige forfattere - både kjente og et par (for meg) ukjente. Novellene er akkurat passe lange og jeg likte dem alle sammen.

Perfekt lesestoff både til påskeferien på hytta, ute på tur eller på sofaen hjemme.


Granittgutta, Dronemysteriet - Svein Jarle Åbrekk

 (2021) - Leseeksemplar fra forfatteren

Frank og Kristoffer er gode venner og naboer. Guttene har en stor felles interesse, nemlig gaming. De sitter gjerne og spiller til langt på natt. En kveld dukker det opp en drone på utsiden av vinduet til Frank. Han tror at det er Kristoffer som tuller litt med han, men det viser seg å være noen helt andre. Samtidig er Sector Alarm veldig ivrige på å selge dørlåser og alarmer i området.

Selv om dette er en bok beregnet på ungdom, så likte jeg den veldig godt. Den er veldig lettlest, både fordi oppsettet er oversiktlig og fordi språket flyter fint. Spennende historie både for liten og stor.


Fem dager i mai - Ole Asbjørn Ness

Vigmostad Bjørke (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Spenningsthriller om den unge kvinnelige bloggeren, Emma Andrea som forsvinner da hun er ute på jobbetur. Moren blir bekymret og melder henne savnet hos politiet. Politiet tar henne først ikke på alvor da bloggeren har lagt igjen en feriemelding i bloggen sin. Men en politimann tror på moren, og setter i gang en etterforskning som etterhvert avdekker flere ting.

Boka er langt unna å komme på min favorittliste, men var en helt grei leseopplevelse som jeg godt kan anbefale videre.


Rooster Bar - John Grisham

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Omtale laget av Fred Are Johannessen

Vi følger tre siste-årsstudenter som studerer jus i Washington DC. Alle tre har pådratt seg store studielån. Uten store utsikter til godt betalte jobber etter studiene, prøver de tre etter hvert å søke å komme ut av elendigheten. Forfatteren selv skriver i etterordet at boka er inspirert av virkelige hendelser.

Som leser får vi bevitne samlebåndsrettsaker, advokatgribber som venter på sykehus og på politistasjoner på jakt etter klienter. Grisham leverer her nok en meget spennende fortelling. Person og miljøskildringene er gode og handlingen drives fram i godt tempo. En velskrevet bok som godt kan anbefales.


Gutten fra skogen - Harlan Coben

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Nå har det kommet en ny bok fra Harlan Coben - en av mine yndlingsforfattere. Naomi, som blir mobbet på skolen, blir borte. Det er kun en klassekamerat, Matthew som tar situasjonen alvorlig. Matthew ber hans kjente advokatbestemor om hjelp. Da enda en klassekamerat forsvinner, får saken mer prioritet.

Denne gang klarer ikke forfatteren og holde konsentrasjonen min på topp gjennom hele boka, og jeg synes ikke at det er hans beste bok. Det er likevel absolutt en god historie, og jeg anbefaler gjerne boka videre.


Hverdagslykke - Daniel Bergheim Botnmark

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Med denne boka kan du få en bedre hverdag. Målet er at du skal få tips til tiltak som du kan prøve for å få litt mer hverdagslykke. Boka er lagt opp som en slags dagbok hvor du får et nytt forslag til øvelse hver uke. Det er satt av plass til notater hvor du hver dag kan notere litt om den enkelte dagen; hva har du gjort, hva er du takknemlig for, hva har du lært - og så til slutt en oppsummering av uka.

Boka er veldig fin, og gir deg små "dytt" til å bli en bedre versjon av deg selv.


Offiseren - Helge Thime-Iversen

Liv (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Historien starter på en ferje. Da bilene skal kjøre av, er det en sjåfør som ikke dukker opp. I bilen sitter to små jenter og gråter. Det viser seg at de har sett at en mann har dyttet faren over bord. Etter hvert dukker det opp flere lik - bl.a. i Sandefjord, og også en terroraksjon. Njaal Natland i Kripos ser på saken, og sjekker ut om det er en sammenheng mellom sakene.

Lettlest og spennende historie med aktuelt tema. Jeg anbefaler gjerne boka videre.


Aschehougs store påskequiz

Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Her er fin quizbok med 1500 spørsmål i veldig mange kategorier. Se eksempler på kategorier inne i omtalen min.

Jeg kan trygt anbefale denne boka til alle - uansett om du skal på hytta eller ha hjemmepåske, og den passer selvfølgelig like godt også når det ikke er påske. Her er det duket for flere morsomme familekvelder.


Alt asiatisk - Elisabeth Le

Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

For et år siden på denne tida kom vi hjem fra Thailand. Da hadde vi vært der på ferie i 3 uker. Maten der borte var kjempegod, og mange av rettene skulle vi gjerne hatt mulighet til å spise her også. Da jeg så at Aschehoug ga ut en kokebok med asiatisk mat, ble jeg glad.

Boka anbefales til alle som ønsker ny inspirasjon i matveien.


Syke sjeler - Kristina Ohlsson

 Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Fanny blir borte. Så forsvinner også Lucas. Han kommer tilbake med hukommelsestap. Lukas flytter fra hjemstedet, men ti år senere er han tilbake, og begynner å nøste opp i hva som egentlig skjedde. Han har fortsatt hukommelsestap, men litt etter litt faller noen biter på plass.

Veldig god historie som holdt på leseengasjementet mitt gjennom boka, og som jeg absolutt anbefaler til alle som liker en god psykologisk krim.


Vokteren - Lee Child og Andrew Child

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Omtale laget av Fred Are Johannessen

Historien handler om småbyen som ble stengt ned pga et cyberangrep. IT-sjefen, Rusty Rutherford blir syndebukken. Dette er en historie som man vel kan kjenne seg igjen i knyttet til ferske hendelser verden over. Nyheter om datainnbrudd og manipulering ved valg i ulike land, innbrudd i offentlig forvaltnings depotservere er høyst aktuelle problemstillinger.

En lett fordøyelig historie i god gammeldags amerikansk stil. Boka kan lett anbefales for de som liker krim og action.


Hasse & Tophes Innendørs quiz

 Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Med denne boka er du sikret en fin famliekveld, både i påska og på andre dager dere har lyst til å gjøre noe morsomt sammen. Her er det 150 ulike kategorier - 10 spørsmål i hver kategori. Det burde holde til enhver smak og kunnskapsnivå.

En super spørrebok, som jeg gjerne anbefaler både til hverdag og til fest. Hva med å lage en uformell påskekonkurranse i familien?


Forlist sjel - Svanhild Fosback

 Gaveca (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

I historien møter vi først Linn, som er psykisk ustabil. Hun finner en død mann ute på et fyr, og ringer politiet. Selv blir hun innlagt på en pysiatrisk avdeling. Etter hvert dukker det opp flere døde personer, og noen forsvinner. Silas Ormekjenn etterforsker saken fra politiets side, men også Frida Feseth, som jobber som programleder i et krimprogram på TV, blir involvert i saken da den har nærhet til en sak hun tidligere har jobbet med. Frida ser sammenheng i sakene og tror at alt kan knyttes til en religiøs sekt.

Jeg synes dette var en fin og engasjerende historie med et bra plott. Det var spennende å følge både Linn, Frida, Magnus, Silas og de andre fram til oppklaring av saken.


Knokkelstøv - Anders Moe

Vigmostad Bjørke (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Lise dør i en bilulykke, og Tommy sitter igjen med datteren Tina. Tommy er kriminell. Han forsøker nå så godt han kan å få kontroll på livet sitt og ta seg av Tina.

Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffa over denne boka - som ikke er en typisk krimbok. Forventningene mine var egentlig ganske høye ut fra det jeg har lest om den. Jeg synes historien gikk litt tregt, og hadde ønsket meg mer spenning og futt. Mulig det bare er meg, men dette var nok ikke helt en bok for meg dessverre.


Best sammen - Maren og Jørgen Teien Rørvik

Aschehoug (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Hovedessensen i denne boka går mye på båndet mellom hund og eier, men det er også mange private historier og nyttige tips. På slutten er det skrevet litt om 15 grunnferdigheter som hunden bør kunne, og hvordan man lærer den disse ferdighetene.

Denne boka likte jeg veldig godt. Den fremkaller både smil og tårer, og har mye nyttig info som man bør tenke gjennom. Anbefales til alle hundeeiere - og generelt til de som er interessert i hund.


Løgnene du fortalte - Harriet Tyce

Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Sadie og datteren Robin flytter fra USA til London. Datteren begynner på den gamle skolen som Sadie gikk på i sin barndom. Skolemiljøet er ikke bra. Det er mye jag etter å være best, og Robin sliter med å bli godtatt. Det er også mange gamle saker som ligger å ulmer under overflaten, og det ryktes at Robin fikk plassen til ei jente som døde.

Denne boka hadde godt driv og holdt meg engasjert fra start, selv om den var ganske forutsigbar. Jeg likte uansett historien, og kan trygt anbefale den videre.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
Mars 2021: Leste bøker