Skip to main content

Syke sjeler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristina Ohlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Først forsvinner Lydia, og litt senere blir også Fanny sporløst borte. Ingen forstår hva som har skjedd. Litt senere forsvinner også Lucas. Han kommer tilbake, forslått og med hukommelsestap. Vennene tar avstand fra han og tror at det er han som er gjerningsmannen. Lukas er selv i tvil og flytter fra hjemstedet. Ti år senere er han tilbake, og begynner å nøste opp i hva som egentlig skjedde. Han har fortsatt hukommelsestap, men litt etter litt faller noen biter på plass.

David og Anna flytter inn i den gamle prestegården. Anna opplever mange skremmende ting og får også høre noen gamle historier om tidligere hendelser på prestegården. Er det Anna som sliter med nervene, eller er det noen som er ute etter å skremme dem?

Dette er en ny psykologisk krimhistorie fra Kristina Ohlsson. Boka kan leses frittstående, og har ikke med noen tidligere hovedpersoner fra de tidligere bøkene hennes.

Da jeg begynte på denne historien, så følte jeg først at jeg kom rett inn i en allerede påbegynt historie - men etter hvert faller alle puslespillbrikkene på plass. Dette er virkelig en bok som får deg til å glemme tid og sted. Du bare må lese videre. Den er litt snikende skummel - akkurat sånn som en god psykologisk krim skal være. Og også i denne boka er det store muligheter for å bli lurt. Jeg vil si at det er en perfekt bok for deg som ønsker litt sånn "ekkel" bok - men uten store ekle detaljer - til påskelesingen.

Jeg ble imidlertid litt skuffa over slutten. Historien får en veldig brå vending når vi endelig begynner å ane løsningen, og får ikke helt den avslutningen som jeg så for meg. Det er likevel en veldig god bok som holder på leseengasjementet mitt, og som jeg absolutt anbefaler til alle som liker en god psykologisk krim.

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 363
Format: Innbundet
Originaltittel: Sjuka själar
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Lukas forsvinner et par dager før han er ferdig med videregående. Tre uker senere blir han funnet bevisstløs med store skader. Ingen vet hva som har hendt ham. Ikke engang han selv. Han husker ingenting. Det eneste han og alle andre vet, er at ytterligere to personer er forsvunnet på samme måte, men Lukas er den eneste som er kommet tilbake. 

Ti år senere vender Lukas tilbake til foreldrenes hus i hjembygda plaget av uvissheten om hvem som en gang ødela livet hans. På den andre siden av gaten bor en far som aldri fikk vite hva som skjedde med datteren Fanny. Han tror at Lukas har svaret. 

Samtidig flytter Anna og David inn i den gamle prestegården. Her skal de begynne sitt nye liv. Men huset vekker en sterk uro i Anna. Når hun senere finner et jernkors gravd ned i hagen, forstår hun at noen vil dem vondt. Veldig vondt. Anna prøver vettskremt å redde både seg selv og David, men er det allerede for sent?
Om forfatteren:

Kristina Ohlsson – terroreksperten som ble forfatter

Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid.

Kristina Ohlsson er på rask tid blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. Siden krimdebuten Askepott i 2009, har hun skrevet 17 bøker i ulike sjangre. Hun er også nominert til en rekke gjeve priser, og bøkene hennes er oversatt til 25 språk.

Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal