Skip to main content

Poppy

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristine Getz
Leseeksemplar fra Aschehoug:

Lotte og Jens har en blogg; FlotteLotte. Der skriver de om datteren, Poppy, som er to år. Datteren eksponeres i de fleste situasjoner, og de reklamerer for en rekke sponsede produkter. De tjener svært godt på reklamen. Det viser seg at Poppy har en stalker, og en dag blir hun bortført.

 

Forfatter: Kristine Getz
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider:
Format: Forhåndseksemplar

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En varslet forsvinning.

Lotte Wiik har nesten en halv million følgere på Instagram. Den bedårende datteren Poppy på to år og tre måneder er selve attraksjonen, det er bildene av henne som stadig trekker nye følgere og store sponsormidler til mammabloggen.

Fire timer etter at foreldrene har publisert et bilde av Poppy utenfor besteforeldrenes hjem på Bygdøy - #overnatting - forsvinner hun. Bortføringen fører til en storm av oppmerksomhet og engasjement, for alle «kjenner» Poppy.

Politietterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand kastes inn i en etterforskning der hver time teller. Handler bortføringen om penger, eller om eksponeringen av barn i sosiale medier - er den en form for lærepenge? Eller henger den sammen med Lottes ukjente fortid?


Om forfatteren:

Kristine Getz (f. 1983) har studert arkitektur og ernæringsfysiologi og jobber freelance som skribent. I 2012 utga hun ut den selvbiografiske dokumentarboken Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? Hun bor i Colorado, USA, med en norsk mann og to italienske mastiffer. Kriminalromanen Poppy er hennes skjønnlitterære debut.Min mening:

Handlingen i historien er at foreldrene driver omfattende blogging på bekostning av datteren. Dette foregår i Oslo, så faktisk i "lille-Norge". Bloggen er svært populær, og spesielt faren er veldig opptatt av klikk og statistikker. Bloggtemaet er veldig aktuelt og realistisk. Jeg tenker nok ikke alle tenker over hva de kan utsette barna sine for. En toåring kan heller ikke godkjenne innleggene, og de eldre barna forstår kanskje ikke helt rekkevidden av å bli så eksponert i sosiale medier. Jeg kjenner derfor innimellom på irritasjon når jeg leser historien.

Samtidig så er det en veldig spennende historie som kan gi folk noe å tenke over. Denne vil du ikke kunne legge fra deg, og du blir helt sikkert lurt - opptil flere ganger. Kjempfin debutbok som jeg anbefaler til alle som er glad i en god krimbok med et viktig tema.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Aschehoug