Skip to main content

Februar 2021: Leste bøker

I februar la jeg ut omtaler om 14 bøker: Det var 8 krimbøker, 3 historiske romaner, 1 tegneseriebok, 1 strikkebok og 1 brusbok. To av bøkene er det mannen min som har lest og laget omtale om.

I tillegg publiserte jeg 6 artikler om puslespill. Dette stjeler litt av lesetiden, men puslespill er kjempegøy, og det er spennende å teste nye merker.

Hvis du vil lese mer om en enkelt bok, klikk deg inn for å lese hele omtalen.

 

 

 

Det du ikke vet - Hanne Kristin Rohde

Kagge (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

En liten baby blir funnet i en fryser. Wilma Lind som egentlig har planer om å si opp jobben sin, blir satt på saken. Fryseren står hjemme hos Ulrik, og det er han som ringer og sier fra om funnet. Foreldrene til Ulrik døde i en bilulykke for noen år siden, og han arvet en ganske stor formue. Broren Thomas, overlevde ulykken, men ble skadet i ulykken og bor nå på et hjem.

Lettlest historie med jevn spenningskurve. Jeg liker godt Wilma, og jeg håper det kommer mange flere bøker med henne i framtida.


Courtneys krig - Wilbur Smith

Cappelen Damm (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Et ungt par fra hvert sitt land er i Paris rett før andre verdenskrig bryter ut. Skjebnen gjør at de havner i hvert sitt land da krigen er i gang. De gir aldri opp håpet om å se hverandre igjen.

Dette er en velskrevet og lettlest bok fra mesterforfatteren Wilbur Smith. Jeg kan trygt anbefale boka videre.

Denne omtalen er skrevet av Fred Are Johannessen


Seks dager i april - Stein Arne Nistad

Senorc (2016) - Leseeksemplar fra forlaget

Boka er basert på en sann historie da tyskerne kom til Narvik i 1940. Vi følger en famlien som bor på et småbruk. Vi får også høre litt om den tyske maskinisten Karl.

Dersom du liker historiske krigsromaner, så passer nok denne boka fint for deg!


Ikke min familie - C.L. Taylor

Panta (2017) - Leseeksemplar fra forlaget

En dag forsvant plutselig 15-årige Billy. Mamma Claire gir ikke opp håpet. Men hva skjedde egentlig, og kan det være noen hun kjenner som har gjort han noe? Claire sliter også tidvis med hukommelsestap, men det er også dette som fører henne nærmere sannheten.

Dette er en lettlest pageturner som jeg slet med å legge fra meg. Overraskende slutt.


Kledd naken - Agnes Lovise Matre

Gyldendal (2016) - Boka er kjøpt i bokhandel

Iselin og mannen Tore er på fest. Det blir litt vel fuktig, og Iselin bestemmer seg for å dra hjem. På veien hjem blir hun voldtatt av en hun kjenner godt. Ryktene begynner å gå og rykter har ofte en tendens til å ikke være den fulle sannheten. Samtidig mottar Iselin stadig trusler av voldtektsmannen.

Temaet i boka er voldtekt, og hvordan Bygdedyret kan herje i små samfunn hvor alle kjenner alle. Handlingen er også innom det å føle skam og skyldfølelse i etterkant av episoden. Boka anbefales til alle.


Brusboka - Anders K. Smedstad

Kontur (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

I denne boka blir du med inn i brusens verden. Rapperen Oral Bee har skrevet ned egne erfaringer, fakta, fun facts og litt kultur. Hvorfor måtte f.eks. Champagnebrus bytte navn til Sjimpanse? Hva er historien bak Cola og Pepsi? Når kom julebrusen Hamar og Lillehammer julebrus på markedet? Hvilken brus foretrekker Morgan Sulele? Kan du noen sangtekster som handler om brus? Dette og mye mer får du svar på i denne boka. 

Interessant bok med fakta om brus. Her var det flere brusmerker som jeg aldri har hørt om. Fin bokgave til en som liker brus.


Alle oss - A.F. Carter

Vigmostad Bjørke (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

I denne psykologiske krimhistorien er vi langt inne i psykiatriens verden med multippel personlighetsforstyrrelse. Hele seks ulike personligheter møter vi i en og samme kropp. Kroppen eies av Carolyn som har hatt en veldig traumatisk oppvekst.

Selv om bakgrunnen for denne sykdommen som regel er grusom, og det er den også i dette tilfellet - så elsket jeg denne boka. Dette er mitt første møte med forfatteren, men jeg vil ha mer!


Aftentid og morgengry - Ken Follett

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Vi følger tre hovedpersoner i årsperioden 997-1006. De har hver sine drømmer og forhåpninger/ambisjoner. En er munk, en er båtbygger og en er adelskvinne. Vikingene drar stadig på plyndringstokt til England og en svekket konge må samle menn for å bekjempe dem. Således er han avhengig av støtte fra både geistlige og jarler. Med dette som bakteppe utspilles et drama i kampen om makt, land og penger.

De drøye 700 sidene er kjapt ferdiglest pga den lettbeinte fortellerstilen til Follett. Likeså er både personene i boka og historien levende beskrevet. Boka anbefales på det varmeste.

Denne omtalen er skrevet av Fred Are Johannessen


Muldvarpen - Ådne Frestad

Lyst (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Anders jobber i Kripos. Da han finner datteren død av en overdose, setter han i gang et prosjekt for å finne bakmennene for det narkotiske stoffet som hun døde av. Sporene fører han til Hønefoss hvor han får snusen i en internasjonal narkoliga som ikke er til å spøke med. Dette fører Anders ut på mange oppdrag, og han får kontakt med mange mennesker i miljøet.

I utgangspunktet er plottet i denne boka fint og spennende, men framgangsmåten er veldig usannsynlig - og jeg klarer ikke å tro på historien. Boka er likevel underholdende og spennende - og en fin leseopplevelse.


Gode naboer - Mattias Edvardsson

Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Mikael, Bianca, William og Bella flytter inn i et nytt nabolag i Skåne. Alt virker veldig idyllisk, og naboene er tilsynelatende hyggelige... det er iallefall førsteinntrykket. En dag blir Bianca påkjørt av en nabo, en tragisk ulykke blir konklusjonen eller tar politiet feil?

Den nye adressen til familien er Bråkmakergata, som gir noen koselige assosiasjoner til Astrid Lindgrens rike. Her er det ikke like hyggelig.... Les boka, du blir sikkert lurt underveis :)


Pandemiske tanker - Karstein Volle

Überpress (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

En tegneserie i svart-hvitt om corona. Tegneserien inneholder tanker fra forfatteren, og ble tegnet i den rekkefølgen de er trykket uten skisser på forhånd. Boken er dedisert den avdøde faren til forfatteren.

Så langt er det første blad/bok som jeg har sett at tar for seg pandemien vi nå er inne i. Her er det mange kloke tanker.


#Bystrikk no. 5 - Ingunn Myklebust

Pitch (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Dette er den femte boka i en serie som heter Bystrikk. I boka er det 12 plagg til henne, 4 babyplagg, 3 plagg til han, 13 plagg til barn og 4 oppskrifter som passer til alle. Bildene som illustrerer plaggene er tatt i Ålesund.

I denne boka er det mange fine plagg. Alle med oversiktelige framgangsmåter og store fine bilder. Forfatteren starter med å understreke hvor viktig det er å strikke en prøvelapp av hensyn til strikkefastheten, og det har jeg tidligere fått smertelig erfare ;)


3 dager - Anders Roslund

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Ei lita jenta har bursdag, hun fyller fem år. Noen dager senere kommer det en bekymringsmelding fra naboene. Den lille jenta åpner døra når politiet ringer på. Resten av famlien er drept. Mange år senere kommer det en sak på bordet hos politiet som settes i sammenheng med den gamle saken. Piet Hoffmann som tidligere har jobbet som infiltratør for politiet blir nok en gang innblandet - noe som setter kona og ungene hans i fare.

Jeg synes at dette var en bra bok, som levde opp til forventningene som jeg hadde, og som jeg gjerne anbefaler videre.


Geiger - Gustaf Skördeman

Gyldendal (2021) - Leseeksemplar fra forlaget

Agneta er den perfekte mormor. Døtrene er på besøk for å hente barnebarna som har vært en uke hos besteforeldrene. I det de reiser, ringer telefonen og Agneta tar den. Etter en stund, må datteren Malin snu for datteren har glemt en dukke. I huset som hun nettopp forlot finner Malin faren skutt, og moren er forsvunnet.

Historien ga meg en fin leseopplevelse, selv om den ikke nådde helt opp til forventningene som jeg hadde på forhånd etter å ha lest forlagets omtale.

 (2021) - Leseeksemplar fra


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
Februar 2021: Leste bøker