Skip to main content

Courtneys krig

  • Fred Are Johannessen
Forfatter: Wilbur Smith
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Et ungt par fra hvert sitt land er i Paris rett før andre verdenskrig bryter ut. Skjebnen gjør at de havner i hvert sitt land da krigen er i gang. De gir aldri opp håpet om å se hverandre igjen.

Denne boka er en oppfølger til boka Mørk storm, men den kan fint leses frittstående.


Forfatter: Wilbur Smith
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 480
Format: Innbundet
Originaltittel: Courtney's War
Oversatt av: Henning Kolstad

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Saffron og Gerhard veier skilles da annen verdenskrig bryter løs. Gerhard må kjempe for fedrelandet, mens hans kjære Saffron, som har tjeneste i Spesialoperasjonsenheten, blir sendt til det okkuperte Belgia. Begge møter de ondskap som overgår deres villeste forestillinger, og de må ta det vanskeligste valget av alle: Skal de ofre seg selv, eller gjøre hva de kan for å overleve, i håp om at de en dag vil bli gjenforent.

Courtneys krig er oppfølgeren til bestselgeren Mørk storm (2019Om forfatteren:

I 2014 kunne Wilbur Smith feire sitt 50-årsjublileum som forfatter. Gjennom flere tiår har han underholdt lesere over hele verden med sitt eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. 37 spenningsbøker er det blitt, og alle er oversatt til norsk. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker.Min mening:

Dette er en velskrevet og lettlest bok fra mesterforfatteren Wilbur Smith. Historien er spennende og handlingen er lagt til tidsrommet 1939 til 1945. Alt foregår hovedsakelig i Europa og handler mest om utkjempingen av 2. verdenskrig.

Jeg har aldri lest en dårlig bok av Wilbur Smith, og kan trygt anbefale boka videre.

Courtney-bøkene er en serie som består i alt av 17 bøker, men det er ikke noe problem å lese de hver for seg.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett  (Også mye annet enn bøker)

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm