Skip to main content

Gode naboer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mattias Edvardsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Mikael, Bianca, William og Bella flytter inn i et nytt nabolag i Skåne. Alt virker veldig idyllisk, og naboene er tilsynelatende hyggelige... det er iallefall førsteinntrykket. En dag blir Bianca påkjørt av en nabo, en tragisk ulykke blir konklusjonen eller tar politiet feil?

Dette er en pyskologisk krimhistorie. Forfatteren har skrevet flere bøker, men er mest kjent for hans forrige innenfor denne sjangeren.

Forfatter: Mattias Edvardsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 342
Format: Innbundet
Originaltittel: Goda grannar
Oversatt av: Jørn Roeim

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Micke og Bianca flytter til et idyllisk nabolag som virker perfekt for dem og deres to små barn. Men etter hvert som de blir kjent med naboene sine, kommer det en ubehagelig følelse krypende.

Da Bianca blir påkjørt rett utenfor huset deres, ser det først ut som en tragisk ulykke. Mens hun ligger på sykehuset og svever mellom liv og død, vokser tvilen både hos naboer og politiet.

Micke har alltid trodd at sannheten vil seire, men hva skjer den dagen den eneste utveien han ser, er å ta loven i egne hender? Om forfatteren:

Mattias Edvardsson er skribent og lærer fra Trelleborg i Sverige. Han har tidligere skrevet tre romaner, og to bøker for yngre lesere. Han fikk sitt gjennombrudd med den psykologiske spenningsromanen En helt vanlig familie.

Mattias Edvardsson bor med sin familie i Löddeköpinge i Sverige.Min mening:

Meningen min om denne boka varierte litt. Først likte jeg den veldig godt, så synes jeg at den var litt treg - før den klatret seg oppover igjen etterhvert. Det er morsomt at gata de flytter inn i heter Bråkmakergata. Det gir assosiasjoner til en koselig gate i Astrid Lindgrens rike... men i denne gata er det ikke like hyggelig. Intriger og ubehagelige følelser ligger og ulmer under idyllen.

Min konklusjon er at dette er en en god bok som jeg gjerne vil anbefale videre - og du blir sikkert litt lurt underveis i handlingen :)

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal