Skip to main content

Geiger

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gustaf Skördeman
Leseeksemplar fra Gyldendal

Agneta er den perfekte mormor. Døtrene er på besøk for å hente barnebarna som har vært en uke hos besteforeldrene. I det de reiser, ringer telefonen og Agneta tar den. Etter en stund, må datteren Malin snu for datteren har glemt en dukke. I huset som hun nettopp forlot finner Malin faren skutt, og moren er forsvunnet.

Temaet i boka er spionasje og terror fra gamle Øst-Tyskland, samt overgrep. Dette er første bok i en planlagt trilogi.


Forfatter: Gustaf Skördeman
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 405
Format: Innbundet
Originaltittel: Geiger
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Hun står ved vinduet og vinker til et av barnebarna som har vært på besøk, da hjemmetelefonen ringer. Hun løfter av røret og hører kun ett ord: Geiger. I flere tiår har hun visst at dette kunne skje, og alt stopper opp. Hun vet hva det innebærer ­– finner frem våpenet, skrur på lyddemperen, smyger seg bak mannen sin der han sitter, sikter munningen på tinningen. Så trekker hun av. 

Mordet i Bromma er egentlig Sara Nowaks sak. Men politikollegaen hennes vet at Sara kjenner den drepte. De vokste opp i samme nabolag, og Sara kjenner familien hans. Sara trosser likevel reglene og kaster seg inn i etterforskningen. Det viser seg at en mørk fortid er i ferd med å innhente henne, en plan som har ligget klar i årevis. 

Geiger er første bok i Gustaf Skördemans fengslende trilogi om en families dystre relasjoner og om et mystisk familiedrap med forbindelser til DDR-spioner og terrorisme.Om forfatteren:

Gustaf Skördeman (f. 1965) arbeider som manusforfatter, regissør og produsent. Geiger er han skjønnlitterære debut.Min mening:

Fin debutbok som jeg hadde store forventninger til etter å ha lest forlagets omtale. Allerede fra første side bygger spenningsnivået seg opp, men midtveis synes jeg det daler litt - for så å ta seg opp igjen.

Historien er orginal, den ligner iallefall ikke på noenting som jeg har lest tidligere. Sannsynligheten i historien kan sikkert diskuteres. Uansett ga boka meg en fin leseopplevelse, selv om den ikke nådde helt opp til forventningene som jeg hadde. Uansett kjenner jeg at dette er en bok som "sitter" en stund etterpå.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal