Skip to main content

Muldvarpen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ådne Frestad
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Anders jobber i Kripos. Da han finner datteren død av en overdose, setter han i gang et prosjekt for å finne bakmennene for det narkotiske stoffet som hun døde av. Sporene fører han til Hønefoss hvor han får snusen i en internasjonal narkoliga som ikke er til å spøke med. Dette fører Anders ut på mange oppdrag, og han får kontakt med mange mennesker i miljøet.

 

Forfatter: Ådne Frestad
Forlag: Lyst
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 297
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Anders leder drapsavsnittet på Kripos, men møter veggen og blir degradert til vanlig etterforsker i narkoavdelingen. Han første jobb er å undersøke et dødsfall på Plata i Oslo.

Alt tyder på at det er en ordinær overdose, men en liten plastpose får ham til å forandre mening. Fra det øyeblikket vikles han inn i en forrykende etterforskning av en internasjonal narkoliga, hvor tiden ikke er på hans side. Via sporene opplever han mange skumle situasjoner som f.eks overfall i Red Light District. Han avdekker også bakmenn som sitter i de mest utrolige posisjoner.

Syndikatets ledetråd er money talks, hvor et liv er mindre verdt enn en flue på veggen. Klarer Anders å rulle opp ligaen, og ikke minst overleve brutaliteten, eller ender han med en kniv i ryggen?Om forfatteren:

Ådne Frestad er bosatt i Hønefoss. "Hanskene" er hans bokdebut.Min mening:

I utgangspunktet er plottet i denne boka fint og spennende, men framgangsmåten er veldig usannsynlig - og jeg klarer ikke å tro på historien. Løsningene er for enkle, og jeg føler at historien er et oppdiktet eventyr. MEN hvis jeg legger bort disse tankene - så er historien underholdende og spennende. En fin bok å lese tross alt.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Liv