Skip to main content

August 2020: Leste bøker

Jeg har vært opptatt med kjøkkenoppussing denne måneden, så synes selv at lesingen har gått veldig tregt, men det ble visst likevel tolv leste bøker denne måneden også. Det skal sies at de alle var veldig lettleste og spennende, og så var det jo noen av dem som var tynne.

Leserekkefølgen i august ser du under.

 

 

Det du gjorde - Claire McGowan

Cappelen Damm (2020) - Kjøpt i bokhandel

Ali har invitert den gamle vennegjengen på weekendbesøk. Det er 25 år siden de alle har vært samlet. Kvelden går fint, men det strekker ut. Ali er trøtt og går til slutt og legger seg mens flere av de andre fortsetter. På natten våkner hun og hører et skrik. Inn kommer Karen gråtende og sier at hun har blitt voldtatt. Hun sier at det er Mike, mannen til Ali som gjorde det.

Noen ganger er det bøker som jeg ikke klarer å gå forbi når jeg er og handler mat. Dette var en sånn. Den var ikke engang på salg. Den bare sto der i hylla si og "ropte" på meg. Lettlest og spennende bok. Kanskje den får bli med deg hjem også?


Pumasommer - Merete Junker

Gyldendal (2012) - Kjøpt i bokhandel

Her er det på en måte flere parallelle historier, som til slutt får en sammenheng. Felis overvåker advokat Torkel Vaa, som får anonyme tegninger i posten. Fjortenårige Silje oppdager noe hun ikke burde sett. Journalisten Mette Minde blir involvert i saken siden hun begynner å få følelser for Torkel. Til slutt vikles alt sammen i en spennende historie hvor vi er innom "bygdedyret" - og selvfølgelig skjer det et drap.

En spennende og lettlest krimbok. Av de tre første bøkene til Junker som handler om Mette Minde, var dette den jeg likte aller best.


Kvinnen uten ansikt - Robert Dugoni

Gursli Berg (2019) - Leseeksemplar fra forlaget

Andrea gifter seg med Graham. En dag avslører Andrea for Graham at hun har arvet et stort fond etter foreldrene som hun ikke kan bruke. Paret drar på klatretur, og Andrea forsvinner. Litt senere finner en gutt finner et lik i en krabbeteine. Liket viser seg å være Lynn Hoff. Ingen kjenner til henne. Tracy Crosswhite settes på saken. Etterhvert avdekkes det mistanke om identitetsforfalskning.

Jeg liker veldig godt denne serien. Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som jeg liker godt. Forfatteren skriver med en lett penn. Historien er lett å følge og spennende fra du starter å lese.


Med himmelen under oss - Anja H. Hagelund

Liv (2015) - Leseeksemplar fra forlaget

Erika er 25 år og lider av tvangshandlinger og sliter med psyken. Hun har faste ritualer; går på bibloteket på faste dager og har et system på søppla si. En dag legges hun inn på en institusjon. Legen hun får heter Ole, og de utvikler et spesielt forhold. Når Erika blir skrevet ut, får hun en venn i nabolaget, og sammen finner de ut av mange ting.

Historien tar for seg et viktig tema; pyskiske lidelser og tvangshandlinger. Hovedpersonen i boka, Erika er veldig enkel og rett-fram, men jeg liker henne. Fin historie og en lettlest bok som jeg kan anbefale.


Død manns tango - Geir Tangen

Gyldendal (2018) - Leseeksemplar fra forlaget

Vi er i Haugesund, og det skjer flere dødsfall, noen ganske makabre. Politietterforsker Lotte Skeisvoll føler etterhvert at morderen også er ute etter henne. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson blandes inn i saken. De må tilslutt ta et vanskelig valg, skal de innrømme at de sto bak drapet på nynazisten Geirmund Bakken eller skal de la en annen ta straffen for det?

Dette er den siste boka i trilogien om journalisten og politietterforskeren. Det er synd, og jeg kommer til å savne de! God og spennende historie! Hele serien har presentert et godt plott som engasjerer fra start til slutt. Anbefales!


Krypdyrmemoarer - Silje O. Ulstein

Aschehoug (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Liv bor i kollektiv sammen med Ingar og Egil. Sammen skaffer de seg pytonslangen Nero. Liv får et nært og tett forhold til slangen. Vi kan også lese om Iben som etter en krangel med sin mor, forsvinner, og politiet blir koblet inn. Politiet etterforsker bredt og brikkene i puslespillet går til slutt i hop.

Jeg ble raskt veldig fengslet av historien i boka. Fin og orginal historie. Anbefales!


Tiggeren - Sofie Sarenbrant

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

En tigger blir drept i Stockholm, og morderen oppdager at det finnes et vitne. Politiet finner ikke ut av det. Politietterforsker Emma Sköld mistenker at det er noe galt med politiets etterforskning, men hun kan ikke stå fram med det. Faren hennes, som tidligere var politimester, hjelper henne med saken.

God og fengslende historie som du ikke vil legge fra deg. Denne forfatteren bør alle krimelskere få med seg.


Fly, sommerfugl - Annicken R. Day

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Maya blir sendt av sjefen til Hawaii for å fremføre selge inn bedriften på en konferanse. Midtveis i innlegget tar hun en beslutning som endrer livet hennes. På Hawaii møter Maya mange interessante personer som setter spor i livet hennes, og hun begynner å forstå hva som er hennes viktige verdier i livet.

Søt og hyggelig bok med mulighet for å drømme deg vekk fra en kaotisk hverdag. Denne anbefaler jeg gjerne videre.


Remis - Gunnar Flørenes Gundersen

G.F. Gunder Forlag (2018) - Leseeksemplar fra forfatteren

Boka starter med at Elin Martinsen planlegger en perfekt middag. Alt er klart, bare hovedgjesten mangler. Noe går galt, og kvelden blir ikke som Elin hadde sett for seg. Vi blir tatt med på etterforskningen rundt flere mord, samt noen kompliserte familieforhold. Frelsesarméen har en sentral rolle i boka.

Spennende historie som slutter med en uløst hendelse, og boka har derfor en sterk tilknytning til den kommende boka som sannsynligvis kommer i salg senere i år.


Datter savnet - Harlan Coben

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Paige er en tenåringsjente som kommer litt skjevt ut og blir avhengig av narkotika. Det er den eldre kjæresten hennes som introduserer henne for stoffet, i tillegg til at han mishandler henne. Paige rømmer hjemmefra. En dag ser Simon, faren til Paige, henne i parken. Han prøver å få kontakt med henne, men hun løper vekk. Simon følger etter, men det får han til å havne i et miljø han ikke vil være i, og med uante konsekvenser. Nå kan hverken Simon eller resten av familien hans føle seg trygge.

Harlan Coben er en veldig god forfatter som skriver godt. Historiene er alltid engasjerende. Som forventet er også denne historien spennende fra start og slutten overrasker. Les den selv, og fortell meg gjerne hva DU mener.


Min sønn - Arne Svingen

Vigmostad Bjørke (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Jorunn bor alene med sin sønn. En natt observerer hun at han kommer sent hjem, og har blod på genseren. Dagen etter finner hun ingen tegn til blod noe sted. Noen dager senere leser hun at en dame i nabolaget har blitt drept. Jorunn snuser litt rundt, og blir kjent med en mann som har sett en gutt gå fra åsstedet. 

Historien tar for seg forholdet mellom mor og sønn, og manglende kommunikasjon mellom disse. Fin og kort roman.


Tro meg når jeg lyver - Ellen G. Simensen

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forfatteren

Johanna flytter til byen for en lærerjobb. I bagasjen har hun med seg mange hemmeligheter. Hun blir godt kjent med politimannen Lars og datteren hans, Annie. Annie har det tilsynelatende ikke helt greit på skolen, og Johanna vil gjerne hjelpe. Lars jobber med en sak hvor en tidligere klassekamerat blir funnet død. Saken blir straks mer kompleks enn han hadde trodd på forhånd.

Drukning, eventyr og pedofili er sentrale temaer i historien. Flott debutbok av forfatteren! Denne må du lese!


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
August 2020: Leste bøker