Skip to main content

Datter savnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Harlan Coben
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Paige er en tenåringsjente som kommer litt skjevt ut og blir avhengig av narkotika. Det er den eldre kjæresten hennes som introduserer henne for stoffet, i tillegg til at han mishandler henne. Paige rømmer hjemmefra. En dag ser Simon, faren til Paige, henne i parken. Han prøver å få kontakt med henne, men hun løper vekk. Simon følger etter, men det får han til å havne i et miljø han ikke vil være i, og med uante konsekvenser. Nå kan hverken Simon eller resten av familien hans føle seg trygge.

 

Forlaget skriver:
Simons tenårigsdatter er avhengig av stoff - og typen sin, som mishandler henne. Han har mistet datteren, for hun har gjort det helt klart at hun ikke ønsker å bli funnet. Men en dag ser Simon datteren sin i Central Park, der hun står og spiller gitar. Hun er ikke den jenta han husker. Den unge kvinnen han ser, lever på randen, hun er skrekkslagen og jaget.

Han tar seg ikke tid til å tenke, men går bort til henne, trygler henne om å bli med hjem. Da hun løper, følger han etter. Hun leder ham inn i en mørk og livsfarlig verden. Før han aner det, er både han og familien i fare. Men for å beskytte datteren mot ondskapen, må han tørre å møte den ansikt til ansikt.

Forfatter: Harlan Coben
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Run Away
Oversatt av: Sissel Busk
Antall sider: 352
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I 2007 hadde jeg mitt første bekjentskap med denne forfatteren, da en kollega kom med en av bøkene han og sa denne måtte jeg lese. På den tiden hadde jeg hatt et lenger opphold med å lese bøker, men låneboka gjorde susen, og jeg var tilbake i "track".

Siden har jeg lest veldig mange av bøkene hans, og han er en veldig god forfatter som skriver godt. Historiene er alltid spennende og engasjerende.

Når jeg leste denne boka, tenkte jeg at det nok ikke er hans beste bok, selv om den absolutt ikke er dårlig. Jeg ble derfor overrasket da jeg leste bak på coveret, og ser at flere mener at dette nettopp er hans beste bok. For all del, boka er god den. Språket flyter fint, historien er spennende fra start og slutten overrasker.  Les den selv, og fortell meg gjerne hva DU mener.Om forfatteren:
Harlan Coben er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA, både Edgar-, Shamus- og Anthony Award, og han har tronet på bestselgerlistene over hele verden. Foruten enkeltstående utgivelser har han skapt en krimserie med Myron Bolitar. Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere av Cobens thrillere.

Harlan Coben står bak flere vellykkete film- og TV-satsninger. Netflix-serien Safe ble en stor suksess, og The Stranger som er basert på romanen Den fremmede ligger på seertoppen til Netflix.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm