Skip to main content

Mai 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

I mai var jeg bortreist fra 11. mai, og det ble derfor god tid til å lese bøker. Også denne måneden ble det 12 bøker, fordelt på 8 krimbøker og 4 andre romaner.


Leserekkefølgen i mai ble slik:

 • Den endeløsestranden av Jenny Colgan - Gyldendal

  Koselig historie om Flora, den unge skotske jenta som bosetter seg på den skotske øya Mure - sammen med advokatkjæresten Joel. Historien fortsetter der den forrige, Velkommen til Floras Café sluttet. 

  Hyggelig bok med et snev av romantikk.

   


  Ønsker du deg et lesebrett? Nå kan du vinne et i gruppa Krimbøker :)

   

 • Alle fugler små av Hanne Gellein - Cappelen Damm

  For noen år siden ble den unge jenta Maja funnet død i en elv. Moren er dommer og sliter fortsatt med dødsfallet. Datteren elsket kjøttmeiser, og en dag finner moren en kjøttmeis lukket inn i kjelleren. Samtidig finner de en ung gutt død. Silje jobber som patolog og finner påfallende mange likheter i sakene.

  Lettlest og fin historie, med et passe stort persongalleri. • Villa Havbris av Caroline Säfstrand - Anemone

  Sofie har bodd mange år i Berlin. nå er moren død, og Sofie reiser hjem til Skåne. Det viser seg at hun har arvet et gammelt kurbadhotell som moren tidligere har sagt at hun har solgt. Sofie får hjelp til å pusse opp stedet, og er fast bestemt på å selge stedet. Hennes hjem er jo i Berlin.

  Kjempekoselig feelgood-roman med en lettlest og ukomplisert historie. Kjøp boka og drøm deg bort til dittt eget lille hotell.


   

 • Våroffer av Anders de la Motte - Aschehoug

  Thea som er utdannet lege og gift med David, flytter inn på et slott i Skåne. Thea har tidligere jobbet for leger uten grenser og personopplysningene hennes er beskyttet. Hun er veldig lukket om sin egen familiebakgrunn. Thea fatter en interesse for den gamle saken hvor den 16 år gamle Elita Svart blir myrdet i skogen på Valborgsnatten. Det blir ikke like godt mottatt av alle.

  Anders de la Motte skriver veldig bra bøker med gode historier. Denne boka har en spennende historie med godt driv.


   

 • Bare deg av Ninni Schulman - Cappelen Damm

  Pål jobber på t-banen, mens Iris er freelancer. De møtes tilfeldig og søt romantikk oppstår. Pål fremstår som den perfekte kjæreste, men bak kulissene er kanskje ikke alt likevel så rosenrødt som det ser ut som utenfra.

  Forutsigbar historie, men likevel en viss grad av spenning.

   

   

 • Jenta på maleriet av Renita D'Silva - Anemone

  Margaret har blitt syk og ligger på sykehjem. Da barnebarnet Emma kommer på besøk, får hun overraskende overlevert skjøtet på et hus i India. Bestemoren gir også Emma et maleri og ber henne finne en dame som heter Archana i India og gi henne maleriet. Emma visste svært lite om bestemorens tidligere liv i India, men etterhvert avdekkes en fin og rørende historie.

  Litt treg start, men tar seg veldig opp etterhvert. Denne bør du lese. • Rivertonvinnernes beste krimnoveller - Goliat

  10 krimnoveller av forfattere som har vunnet Riverton-prisen. Her er både nye og gamle historier. Forordet er skrevet av Tom Egeland, som var president i klubben da boken ble utgitt i 2018.

  Fin bok med et utvalg noveller. Denne passer fint når du f.eks. ikke orker å lese en hel bok, men ønsker små korte uavhengige historier.


   

 • Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli - Capitana

  Eivind skal bare ut å kjøpe is sammen med Maria som er en kunde i kunstgalleriet til moren til Eivind. Moren kontakter politiet da han ikke kommer tilbake. Else som er ute å kjører i etterkant, kjører plutselig på noe mykt, og oppdager en gutt i veibanen. Stella og Marius kommer også kjørende, og kjører med ett på en støtfanger. Det viser seg at episodene gradvis knyttes til hverandre.

  Myriam skriver bra. Selv om historien er litt mørk, så blir man dratt inn i den spennende handlingen fra første side. Dette er bok tre i en trilogi, og den kan absolutt anbefales uansett om du har lest de to første eller ikke.

 • Tvillingen av Merete Junker - Gyldendal

  Journalist Mette Minde kommer tett på et drap ved den videregående skolen. Idun og Ylva er to tvillingjenter. Begge kjenner de den avdøde. Ylva har sittet barnevakt for guttene til Mette og får uvedkommende på besøk, og etter en stund forsvinner hun sporløst. Hva kan ha skjedd?

  Merete Junker skriver spennende historier fra Grenlandsområde, og denne er ikke noe unntak. Lettlest bok, og språket flyter fint. • Vinterland av Kim Faber & Janni Pedersen - Aschehoug

  Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.

  Spennende og lettlest historie. • Jenta i den røde kjolen av Fiona McIntosch - Cappelen Damm

  En soldat våkner på sykehuset med hukommelsestap. Han husker ikke hva han heter, og går derfor kun under navnet Jones. Etter en stund blir han kjent med Eden Valentine, og søt romantikk oppstår. Jones klarer forsatt ikke å huske fortiden sin, men tar navnet Tom. En dag Tom har vært ute i byen, blir han påkjørt, og kommer ikke tilbake.

  Lettlest feelgood som er veldig søt og romantisk. • Hjerteknuser av Geir Tangen - Gyldendal

  17 år gamle Alexander våkner i samme seng som ei jente på fest. Det er bare ett problem, jenta er død. Alexander husker ingenting. Han ringer til faren, journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Etterhvert kommer politiet, og Alexander stikker av i farens bil. Det viser seg etterhvert at det i tillegg til alkohol også har vært tilgang på narkotika på festen.

  Forfatteren skriver gode historier med et bra språk. Jeg blir fanget inn i historien fra første side.


   

  Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?
  Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker 😍
   

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Alle bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene.