Skip to main content

Hvil i fred

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sofie Sarenbrant
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Endelig - nå er de to første bøkene om Emma Sköld oversatt til norsk. Det er ikke lenge siden jeg leste den nyeste boka hennes, Syndebukken - og i går dalte plutselig de to første bøkene, som nå endelig er oversatt til norsk, ned i postkassa mi. Det var en veldig hyggelig overraskelse!

Jeg elsket denne historien. Handlingen utspiller seg på et velrennomert spahotell hvor et eldre par sjekker inn på deres 50 års bryllupsdag. Neste morgen blir en kjent skuespillerinne funnet bevisstløs i bassengområdet. Det ser tilsynelatende ut til å være en ulykke, eller kan det være et selvmordsforsøk? Senere samme dag, oppdager resepsjonisten at det eldre paret ikke har sjekket ut til tiden, og hun finner dem døde i senga. Da det så dukker opp enda flere døde personer, tror ikke politiet lenger på tilfeldigheter, og Emma Sköld må finne ut om det er en rød tråd i de mange dødsfallene.

Dette er en kjempegod bok. Jeg slukte historien i løpet av en dag ute i sola. Dersom du enda ikke har lest denne serien, har du nå en flott mulighet til å lese alle bøkene fortløpende etter rekkefølge.


Forfatter: Sofie Sarenbrant
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 328
Format: Pocket
Originaltittel: Vila i frid
Oversatt av: Lene Stokseth

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En kjent skuespillerinne blir funnet bevisstløs i garderoben på et kjent spahotell, og kort tid etter blir et eldre par funnet døde på rom 327. Begge hendelsene ser ut til å være ulykker, men hotellsjef Peter Berg og administrerende direktør Nils Wedén får likevel sine mistanker. Da ytterligere en person dør, kan man ikke komme fra at det er en kobling mellom dødsfallene.

Hvil i fred er den første i den populære serien om etterforsker Emma Sköld.
Om forfatteren:

Sofie Sarenbrant (1978) har skrevet elleve kriminalromaner. Den svenske forfatteren som debuterte som forfatter i Sverige i 2010, har hatt stor framgang de seneste årene og ble kåret til Årets krimforfatter i Sverige i 2019 og i 2020. Bøkene er solgt til 15 land og har solgt over 3 millioner eksemplarer. Forfatteren bor i Bromma i Stockholm med mann og to barn. VisningAvdeling 73 og Tiggeren er utgitt på norsk. Våren 2021 lanseres Syndebukken, den sjette boken i serien om politietterforsker Emma Sköld. I tillegg utgis bok 1 og 2 i serien, Hvil i fred og Andre åndedrag, i pocket.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Les Hverdagsnettmagasinet her:

Cappelen Damm