Skip to main content

Tiggeren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sofie Sarenbrant
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

En tigger blir drept i Stockholm, og morderen oppdager at det finnes et vitne. Politiet finner ikke ut av det. Politietterforsker Emma Sköld mistenker at det er noe galt med politiets etterforskning, men hun kan ikke stå fram med det. Faren hennes, som tidligere var politimester, hjelper henne med saken.


Forlaget skriver:
Tiggeren er en høyaktuell thriller om maktmisbruk som rammer de mest utsatte i samfunnet. Den femte boken i serien om etterforsker Emma Sköld.

En ung kvinne er død, under uforståelige omstendigheter. I minnestunden står det en som betrakter de sørgende på avstand, en som selv ikke vil bli sett.

Samtidig blir en rekke av Stockholms rumenske tiggere drept, og etterforskerne på saken rammes også. Politiet famler i mørket, og med livet som innsats arbeider Emma Sköld i det skjulte. Faren hennes Evert, den tidligere politimesteren, vil hjelpe henne. Han har en klar ide om hvor man kan begynne å lete.

 

Forfatter: Sofie Sarenbrant
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Tiggaren
Oversatt av: Henning J. Gundersen
Antall sider: 414
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
God og fengslende historie som du ikke vil legge fra deg. Sarenbrant skriver godt. Dette er en forfatter du bør få med deg.

Det er lurt å lese de to første bøkene i serien først da hendelsene bygger litt på hverandre og settes fint sammen.

Om forfatteren:
Sofie Sarenbrant (1978) har skrevet ti kriminalromaner. Den svenske forfatteren debuterte som forfatter i Sverige i 2010, har hatt stor framgang de seneste årene og ble kåret til Årets krimforfatter i Sverige i 2019.

Bøkene er solgt til 14 land og har solgt over 2,5 millioner eksemplarer. Forfatteren bor i Bromma i Stockholm med mann og to barn. Visning ble utgitt i Norge i 2017 og Avdeling 73 fulgte i 2018.

Tiggeren er den femte boken om politietterforsker Emma Sköld.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Antall spillere: Alder: Spilletid: Språk:

Cappelen Damm