Skip to main content

Avdeling 73

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sofie Sarenbrant
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Politietterforsker Emma Sköld våkner opp på sykehus etter fem måneder i koma etter en rideulykke. Det siste hun husker, er at hun leverte sin fire uker gamle datter og dro i stallen for å ri.

I Emmas fravær har samboerens tidligere kjæreste tatt på seg rollen som reservemamma. En rolle hun ser ut til å trives litt for godt i.

Emma forsøker febrilsk å tvinge fram minnene fra ulykken og blir bare mer og mer sikker på at hun var offer for en forbrytelse. Men hvem vil skade henne? På intensivavdelingen er hun i alle fall trygg. Men da Emma flyttes til avdeling 73, kan hvem som helst nærme seg ...

Avdeling 73 er den fjerde boken om politietterforsker Emma Sköld.


Forfatter: Sofie Sarenbrant
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Avdeling 73
Oversatt av: Henning J. Gundersen
Antall sider: 327
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Dette er en av forfatterne jeg fikk nærmere bekjentskap med på Krimfestivalen for noen uker siden. Jeg synes at boken hørtes veldig ok ut, og fikk lyst til å lese den.

Dramaet foregår for det meste på et sykehus, og historien har også et snev av psykotisk triller over seg.

Språket flyter fint, og boka er lettlest. Vær forberedt på at det er en bok som er vanskelig å legge fra seg. Du vil bare vite hvordan det går videre. Avslutningen kommer som en stor overraskelse.


Om forfatteren:
Sofie Sarenbrant har skrevet åtte kriminalromaner. Hun har tidligere jobbet som fotograf og sportsjournalist. Bøkene er solgt til 13 land og har solgt over 1,3 millioner. Første bok på norsk var Visning i 2017. Avdeling 73 er den fjerde boken om politietterforsker Emma Sköld.

Cappelen Damm