Skip to main content

Syndebukken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sofie Sarenbrant
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Emma Sköld er tilbake. Denne gangen etterforsker hun drapet på en ung gutt i nabohuset. Det er tydelig at det har vært innbrudd der, og vaskehjelpen blir hovedmistenkt. De finner fort ut at det er flere mistenkelige personer i saken. Og selvfølgelig dukker det også opp flere lik.

Jeg liker denne fortfatteren veldig godt. Jeg mener at dette er bok nummer seks som er utgitt i Norge. Jeg har lest de fire siste. Jeg liker hovedpersonen Emma, selv om hun kanskje kan være litt spesiell noen ganger. Historien denne gangen var muligens litt forutsigbar.

Plottet i denne boka er spennende. Historien er lettlest - og boka var lest ut på en drøy dag.


Forfatter: Sofie Sarenbrant
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 363
Format: Innbundet
Originaltittel: Syndabocken
Oversatt av: Henning J. Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En rekke innbrudd rammer fredelige Bromma. Da en tenåringsgutt blir drept i noe som ser ut som et innbrudd som endte fryktelig galt, blir Emma Sköld satt på saken. Mistanken rettes først mot familiens vaskehjelp som fant offeret. Saken tilspisses da et nettforum begynner å spre hatefulle ytringer om henne og utenlandske arbeidere. Men da flere mennesker dør, tar Emma saken i egne hender.


Om forfatteren:

Sofie Sarenbrant (1978) har skrevet elleve kriminalromaner. Den svenske forfatteren som debuterte som forfatter i Sverige i 2010, har hatt stor framgang de seneste årene og ble kåret til Årets krimforfatter i Sverige i 2019 og i 2020. Bøkene er solgt til 15 land og har solgt over 3 millioner eksemplarer.

Forfatteren bor i Bromma i Stockholm med mann og to barn. VisningAvdeling 73 og Tiggeren er utgitt på norsk. Våren 2021 lanseres Syndebukken, den sjette boken i serien om politietterforsker Emma Sköld. I tillegg utgis bok 1 og 2 i serien, Hvil i fred og Andre åndedrag, i pocket.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm