Skip to main content

Mars 2024: Leste bøker

I mars fikk jeg anmeldt disse fire bøkene. Denne måneden har fokuset for det meste vært på aprilutgaven av Hverdagsnettmasinet, det har vært påskeferie – og jeg har testet ut ganske mye nytt i matveien. Mer om det senere.

Bøkene er listet opp i lest rekkefølge.


"Samiras død"

Myriam H. Bjerkli

Leseeksemplar fra Bonnier

Politimannen Håkon bor fortsatt i Vardenlia og jobber på Sandefjord politikammer. Fokuset i historien er på kjæresten Sigrid, og hennes sønn David. Sigrids ekskjæreste har rømt fra fengselet, og samtidig forsvinner David. Like etterpå forsvinner også Sigrid, og Håkon får en tekstmelding som han synes virker litt rar.

Forfatteren skriver utrolig bra. Hun er en mester i å få historiene så spennende at man sitter som klistret fast til sidene, og prøver du å legge vekk boka – ja, da finner du deg straks tilbake i sofakroken, for dette er en sterk historie som man ikke slipper så lett. Anbefales!

Trykk deg inn på artikkelen for å lese hele anmeldelsen.

Utgivelsesår i Norge: 2024
Antall sider: 270
Format: Innbundet

Les mer...

Info:

4
3
1

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "det lille ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


August 2022: Leste bøker