September: Omtalte bøker

Da har høsten kommet, og jeg har fått litt mer tid til å lese. 7 bøker denne måneden i variert sjanger. Nytt fra nå, er at jeg også gir terningkast.


Bare striper av Therese G. Eide

Leseeksemplar fra Egmont

Ny tegneseriebok fra Therese G. Eide. Morsomme historier, som man som foreldre kan kjenne seg igjen i. Fine og artige illustrasjoner er det også. I denne boka samler hun tegneseriestriper fra aviser i hele landet.

Siden dette er min favoritttegneserie, anbefaler jeg den så klart videre!


Skumringsmannen av Ragna Dahl

Leseeksemplar fra Lyst

Anna var lenge i et voldelig ekteskap med Alexander, men kom seg til slutt ut av det. Nå er hun samboer med Erik, som er en helt annen type. Anna sliter med ptsd etter det tidligere ekteskapet, og nå begynner hun å oppleve merkelige ting. Stadig får hun følelsen av å være iakttatt, og hun tror hun ser Alexander overalt. Til slutt oppsøker hun en psykiater for å få det bedre – og det blir det, en liten stund iallefall.

Historien er spennende og forfatteren skriver godt. Anbefales.


Ingen skal få se at jeg gråter av Geir Svardal

Leseeksemplar fra Aschehoug

Cissy Klein ble født i Norge, av jødiske foreldre. Da andre verdenkrig brøt ut var hun bosatt i Trondheim. Det er november 1942, da patruljebilene til Statspolitiet kjører inn i nabolaget. Hun drar på skolen, men kort tid etter ankomst banker det på døra til klasserommet. Utenfor står to politimenn, som forteller at de har kommet for å hente Cissi Klein. Det ble hennes siste dag på skolen. Cissi transporteres til Auschwitz, og kort tid etter ankomst, ender hennes liv i et gasskammer.

Sår og sann historie. Slike bøker er så viktige for å bevare historier som denne. Les den!


Et lite paradoks

Leseeksemplar fra forfatteren

En dag André som vanlig går på jobb, våkner han opp i en stol på et ukjent sted. Kan det være et sykehus? Etter en stund kommer han inn til en underlig person, og skjønner at det er selveste Djevelen. Han får et valg, liv eller død. Om han vil fortsette å leve, må han ta et oppdrag som han ikke er helt bekvem med.

Dette er en fictionbok, og veldig annerledes enn dem jeg vanligvis leser. Lettlest og original historie.


Terapeuten av B.A. Paris

Leseeksemplar fra Gyldendal

Alice møter Leo og blir forelsket. Hun flytter raskt sammen med han i nytt hus i London. Det er et sammensveiset nabolag, og Alice kjenner fort på ubehag når hun prøver å bli kjent med de andre. Etter hvert oppdager hun en ubehagelig hemmelighet om huset de har flyttet inn i, og hva med Leo, kjenner hun han så godt som hun tror?

Dette er min favorittsjanger, pykologisk krim. Jeg har likt de tidligere bøkene til forfatteren, og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller.


Om utregning av romfang av Solvej Balle

Leseeksemplar fra Press

Tara Selter er på reise for å kjøpe inn verker til antikvariatet hun og mannen driver. Da hun en morgen våkner på hotellrommet, opplever hun noe rart. Hun får utlevert gårsdagens avis, og en av hotellgjestene gjør den samme tabben som han gjorde dagen før. Det viser seg at Tara opplever den samme dagen på nytt – ikke bare det, hun sitter fast i den attende november. Hver dag hun våkner er det fortsatt den samme dagen.

Pluss for artig, kreativ og original historie. Spenningen ligger i hva Tara gjør ut av alle versjonene av dagen, og om hun kommer nærmere en løsning på tidsproblemet – og ikke minst hva er det som har forårsaket dette.


Når noen slår et menneske i hjel av Nick Shernan

Leseeksemplar fra forfatteren

Svein Robert er ikke helt A4. Han er ganske betatt av Anita, som han kjenner fra barndommen. En dag skjer det noe. Anita er død, drept. Svein Robert blir knyttet til åstedet. Nå sitter han i celle 5, og må gjennom flere avhør. Problemet er at han ikke husker noe. Etter hvert blir han usikker. Kan han ha drept henne, og fortrengt alt sammen?

I denne spennende historien, som vi leser i korte og oversiktelige kapitler, møter vi Bygdedyret. Boka er verdt å lese, men jeg synes at den hopper litt for mye fram og tilbake i handling og tid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
August 2022: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.