Terapeuten - fortell meg dine hemmeligheter

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Terapeuten av B.A. Paris. Leseeksemplar fra Gyldendal

Da Alice møter Leo og blir forelsket, flytter hun raskt sammen med han i nytt hus i London. Det er et sammensveiset nabolag, og Alice kjenner fort på ubehag når hun prøver å bli kjent med de andre. Etter hvert oppdager hun en ubehagelig hemmelighet om huset de har flyttet inn i, og hva med Leo, kjenner hun han så godt som hun tror?

Dette er min favorittsjanger, pykologisk krim. Jeg har likt de tidligere bøkene til forfatteren, og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller. Historien bygger gradvis opp spenningen. Plottet er godt skjult. Jeg var innom flere personer som jeg tenkte var gjerningspersonen, og på et tidspunkt var jeg ganske sikker.. men så snudde det litt. Den riktige gjerningspersonen mistenkte jeg kun nær det nærmet seg oppklaring.

Jeg liker Alice, og jeg liker historien. Boka er lettlest, og jeg leste den ut på en dag. Jeg velger likevel å gi den en minus på terningen, fordi deler av handlinga sannsynligvis er lite troverdig.

Terningkast: 5-


Forfatter: B.A. Paris
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 375
Format: Pocket
Originaltittel: The Therapist
Oversatt av: Jan Chr. Næss

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Da Alice og Leo flytter inn i et nyrenovert hus i et fint strøk av London, har de oppnådd alt de har drømt om. Men da Alice gjør en innsats for å bli kjent med de nye naboene, oppdager hun noe ubehagelig om det nye huset deres, og hun begynner å kjenne på en forbindelse til Nina, terapeuten som bodde der før.
    
Alice blir besatt av å finne ut hva som skjedde for to år siden, men ingen vil snakke om det. Naboene holder på hemmeligheter, og ting er ikke så perfekte som det synes på overflaten.


Om forfatteren:

B.A. Paris fikk sitt store gjennombrudd allerede med debutboken sin, Bak lukkede dører

Hun er født i Irland, vokste opp i England og flyttet som voksen til Frankrike. Der arbeidet hun først i en internasjonal bank før hun omskolerte seg til lærer og startet en språkskole sammen med mannen sin. De har fem døtre og har nylig flyttet tilbake til England.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Maskert godtepose
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Da er det min tur til å lage en tutorial, Temaet for Team B denne gangen er Maskering / Bruk en bakgrunn. Motivet er digitalt og fra FaeryInk og heter “You’re so wicked”. Jeg har maskert det sammen med ett motiv fra Make it Crafty som heter “Spooky House” dette har jeg gjort i programmet Word.

Motiv: Faery Ink

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.