Et lite paradoks

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Et lite paradoks av Henriette Lunde. Leseeksemplar fra forfatteren

André tenker på hvor fort dagene passerer, det er liksom bare mandager og fredager. En mandag går han som vanlig på jobb. Plutselig våkner han opp i en stol på et ukjent sted. Han sitter og lurer på om han kan være på et sykehus. Foran seg ser han en dame bak et slags kateter. Hun roper opp nummer 7, og det er han. Etter en prat, blir han bedt om ta heisen opp en etasje, og gå til rom ni. Da han kommer inn, møter han en underlig person, og skjønner at han har møtt selveste Djevelen. Han får et valg, liv eller død. Om han vil fortsette å leve, må han ta et oppdrag som han ikke er helt bekvem med. I boka møter vi også Gud, som er menneske som sliter med kronisk utmattelsesyndrom.

Jeg har lest enda en fictionbok, og en veldig annerledes roman fra dem jeg pleier å lese. Boka er lettlest. Språket er helt greit, men noe av det billedlige mangler muligens, siden jeg sliter med å se historien for meg som en film. Men det er fin underholdning, selv om jeg kunne tenkt meg en annen slutt. Pluss for original historie, som jeg personlig aldri har lest noe lignende.

Terningkast: 3/4


Forfatter: Henriette Lunde
Forlag: Sirkel
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 138
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Det tar bare et lite uaktsomt sekund før André Hansen, snart førtitre år, får livet fullstendig endevendt en mandag morgen på vei til jobb. Alt han har trodd på, alt han har vært, viskes bort på et øyeblikk. Så begynner det å bli merkelig. Djevelen kaller det 'et lite paradoks'.


Om forfatteren:

Henriette Lunde (f. 1985) er bosatt i Sandefjord, og er utdannet pedagog. Denne boka er hennes debutroman.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Mona
: BOKOMTALE: Mona av Dan T. Sehlberg. Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Kan et datavirus smitte til mennesker?

It-forskeren Eric Söderqvist står foran gjennombruddet for sin nye oppfinnelse, Mind Surf som er et tredimensjonalt internett som styres med tankekraft og vises i menneskets hjerne.

Eric tester systemet på sin kone Hanna. Kort tid etter blir hun plutselig syk med høy feber og grusomme hallusinasjoner. Til slutt faller hun i koma.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.