August: Omtalte bøker

August kom og gikk. Denne måneden hadde jeg planer om å ha en ren ebok-måned, men sånn ble det selvfølgelig ikke. Det ble 2,5 før jeg falt tilbake til papirboka, som helt klart er det jeg foretrekker.

6 bøker var det jeg rakk i juli. Rekker ikke så mange etter at jeg begynte å lage Hverdagsnettmagasinet.


Hemmeligheten av Silje Gudahl

Leseeksemplar fra Publica

Dette er en barnebok om Anna. Moren har fått ny kjæreste, og Anna og moren flytter straks inn. Moren er fortsatt nyforelsket, og ser ikke det vonde Anna bærer på. Hun har nemlig en hemmelighet sammen med stefaren, som hun ikke kan fortelle. En dag blir hemmeligheten for tung, og hun betror seg til læreren.

Dette er forfatterens debutbok, og den er basert på en sann historie fra hennes egen barndom. Grusomt tema, men likevel veldig viktig å få frem!


La alt håp fare av Geir Tangen

Leseeksemplar fra forfatteren

Ny bok i serien om de 10 bud: Hovedpersonen er drapsetterforsker Steinar Sand. Barna og kona omkom nylig i en ulykke. Steinar sørger fremdeles, men takler det tilsynelatende greit. Nå er han tilbake på jobb. En kveld finner han en kjent skuespiller død, inne i en leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Etter hvert dukker det opp flere lik.

Dette er ikke Tangens beste bok, men likevel en original og god historie, med en annerledes twist. Språket og skrivestilen er helt nydelig.


Fremmedlegeme av Unni Lindell

Leseeksemplar fra Bonnier

Lydia Winther, alias Snø, er tilbake på jobb på Sentrum politistasjon, hvor hun for tiden jobber med en sak hvor flere menn er savnet. På hjemmebane sliter hun med tidligere problemer, og går til psykolog. På Politihuset jobber Mariann Dahle, sjef for Voldsavsnittet. Hun tilkaller Snø for å hjelpe til med en drapssak. Snø oppdager en sammenheng, som kollegaene ikke vil vurdere.

Nok en bra bok fra Lindell. Lindell skriver godt, og historien har en spennende framdrift. Les hele omtalen i artikkelen under.


Den som frykter snøen av H.S. Palladino

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Bjørk jobber som terapeut. Hun får en telefon fra en tidligere klient; Azora. Azora har flere ganger forsøkt å opprette kontakt, men Bjørk ønsker å holde avstand. Denne gangen er det noe i det Azora sier, som gjør at Bjørk likevel går med på et møte. Møtet blir ikke som hun har sett for seg. Azura kommer ramlende ned fra taket, og går i bakken. Selvmord, mener politiet. Bjørk kjøper ikke konklusjonen, og begynner å se nærmere på livet til Azora.

Historien er virkelig god, og plottet er bra, originalt og oppfinnsomt. Helt fantastisk at dette er forfatterens debutbok, og en bok jeg absolutt anbefaler! Noe gjorde likevel at jeg sitter med blandede følelser. Les hele omtalen under, og finn ut hvorfor.


Overløperen av Maarten De Mol

Leseeksemplar fra forfatter

Vi er i Østfold, året er 1944, og det er krig. Hovedpersonene i boka er aktive motstandsfolk. Det starter med at to personer blir smuglet til en gård for å bli reddet fra tyskerne, men så går ikke alt helt som planlagt.

Dette er en spennende og interessant historie. Rollefigurer blir godt beskrevet og blir veldig tydelige for meg. Jeg likte boka, og anbefaler den gjerne videre.


Der hvite liljer vokser av Jorid Mathiassen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Linnea har vært gjennom et brudd, og har det ikke så bra. Venninnen Iris tilbyr henne å dra til familiens hus på den lille øya Hjartøy. Huset er en arv etter tante Marie. Det er kveld når Linnea kommer fram. Huset er stort og mørkt, og det blåser kaldt. Linnea kjenner på en uhyggelig følelse, men da hun våkner dagen etter, og ser et postkortvakkert landskap, stiger humøret. Linnea finner flere små hemmeligheter i huset, som avdekker en ukjent historie om tante Marie.

Denne boka forteller en nydelig historie, som absolutt anbefales!


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
August 2022: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.