Hemmeligheten

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Hemmeligheten av Silje Gudahl. Leseeksemplar fra Publica

Dette er en barnebok. Den handler om Anna. Moren har fått ny kjæreste, som har et stort hus nær skogen. Anna og moren flytter straks inn. Moren er kjempeforelsket, og merker ikke det som foregår. Anna har nemlig en stor hemmelighet sammen med stefaren, eller ulven som hun kaller han. Det er en hemmelighet hun ikke får lov til å si videre, men en dag blir den for tung, og hun betror seg til læreren.

Dette er forfatterens debutbok, og den er basert på en sann historie fra hennes egen barndom.

Temaet, overgrep – er helt grusomt, men det er SÅ viktig med informasjon om dette til barn og unge. Da kan det bli mer åpenhet, og gjøre at flere barn som opplever noe lignende, tør å si fra med en gang.

Boka er lettlest, med flotte illustrasjoner. Den passer for de som kan lese selv, og som høytlesing. Boka bør absolutt finnes tilgjengelig på alle skoler, kanskje til og med som en del av pensum på barneskolen.

Bakerst i boka er en faktadel som forklarer litt om hva seksuelle overgrep er, og hvor man kan henvende seg for å få hjelp.

Selv om jeg har lest boka som ebok, finnes den også i papirversjon.

Terningkast: 6


Forfatter: Silje Gudahl
Forlag: Publica
Utgivelsesår: 2022
Format: Ebok

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

«Hva er en vond hemmelighet?»

Annas stefar, som hun kaller «Ulven», har sagt at ingen andre må få vite om hemmeligheten deres. Men læreren sier at vonde hemmeligheter alltid er lov å dele med en voksen. Hvem skal hun tro på?

«Det tar i gjennomsnitt 17 år før hemmeligheten om seksuelle overgrep blir fortalt. Denne gripende boka om en jente som blir misbrukt av sin stefar, og som til slutt våger å fortelle det til sin lærer og mor kan kanskje hjelpe noen til å fortelle om hemmeligheten tidligere.»


Om forfatteren:

Silje Gudahl (f. 1992) er opprinnelig fra Brumunddal. Hun er nå bosatt i Oslo sammen med dattera si. Hemmeligheten er hennes første roman, og historien er basert på hennes egen oppvekst.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Vidunderlige Aurora Wings
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Hei. Jeg har laget en liten tutorial sponset av Aurora Wings søte digistempel "ladybug". Jeg har brukt Rangers Distress Ink på bakgrunnen, viser litt av hva disse ink padene kan brukes til. Fargene jeg har benyttet framhever stemplet og fargeleggingen på en fin måte.

Motiv: Aurora Wings

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.