Skip to main content

Hemmeligheten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Silje Gudahl
Leseeksemplar fra Publica

Dette er en barnebok. Den handler om Anna. Moren har fått ny kjæreste, som har et stort hus nær skogen. Anna og moren flytter straks inn. Moren er kjempeforelsket, og merker ikke det som foregår. Anna har nemlig en stor hemmelighet sammen med stefaren, eller ulven som hun kaller han. Det er en hemmelighet hun ikke får lov til å si videre, men en dag blir den for tung, og hun betror seg til læreren.

Dette er forfatterens debutbok, og den er basert på en sann historie fra hennes egen barndom.

Temaet, overgrep – er helt grusomt, men det er SÅ viktig med informasjon om dette til barn og unge. Da kan det bli mer åpenhet, og gjøre at flere barn som opplever noe lignende, tør å si fra med en gang.

Boka er lettlest, med flotte illustrasjoner. Den passer for de som kan lese selv, og som høytlesing. Boka bør absolutt finnes tilgjengelig på alle skoler, kanskje til og med som en del av pensum på barneskolen.

Bakerst i boka er en faktadel som forklarer litt om hva seksuelle overgrep er, og hvor man kan henvende seg for å få hjelp.

Selv om jeg har lest boka som ebok, finnes den også i papirversjon.

Terningkast: 6


Forfatter: Silje Gudahl
Forlag: Publica
Utgivelsesår: 2022
Format: Ebok

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

«Hva er en vond hemmelighet?»

Annas stefar, som hun kaller «Ulven», har sagt at ingen andre må få vite om hemmeligheten deres. Men læreren sier at vonde hemmeligheter alltid er lov å dele med en voksen. Hvem skal hun tro på?

«Det tar i gjennomsnitt 17 år før hemmeligheten om seksuelle overgrep blir fortalt. Denne gripende boka om en jente som blir misbrukt av sin stefar, og som til slutt våger å fortelle det til sin lærer og mor kan kanskje hjelpe noen til å fortelle om hemmeligheten tidligere.»


Om forfatteren:

Silje Gudahl (f. 1992) er opprinnelig fra Brumunddal. Hun er nå bosatt i Oslo sammen med dattera si. Hemmeligheten er hennes første roman, og historien er basert på hennes egen oppvekst.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Publica