Fremmedlegeme

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Fremmedlegeme av Unni Lindell. Leseeksemplar fra Bonnier

Lydia Winther, alias Snø, er tilbake på jobb på Sentrum politistasjon, hvor hun for tiden jobber med en sak hvor flere menn er savnet. På hjemmebane sliter hun med tidligere problemer, og går til psykolog.

På Politihuset jobber Mariann Dahle, som vi kjenner fra tidligere bøker i serien om Cato Isaksen. Hun er sjef for Voldsavsnittet, og tilkaller Snø for å hjelpe til med en sak; en kvinne blir funnet drept. June Tabita Hansen heter hun.

Sentralt i historien er kvinner som mishandles av menn. På krisesenteret hvor kvinnene først kommer, jobber Evelyn. Hun hjelper til så godt hun kan, og ordner så flere av kvinnene får opphold på en hemmelig adresse. June har også vært innom senteret, men hun ble ikke sendt videre.

En annen kvinne, Betzy er en av dem som får opphold på den hemmelige gården, en avsides jordbæråker. Hun har med seg de to barna sine. De får raskt et godt forhold til en av de andre som bor der, Lilja. Eieren av stedet, Dagny, synes de begge det er litt vanskelig å få tak på. Kvinnene hjelper til på gården og har det egentlig ganske greit der. Hvor lenge de blir på gården varierer.

Snø oppdager raskt at det kan være sammenheng mellom de to sakene, men får ikke gehør for det. Hun jobber roter derfor litt i sakene på egen hånd, og det blir ikke helt godt mottatt. 

Nok en bra historie med et originalt plott fra Lindell. Hun skriver godt, og historien har, som alltid i bøkene hennes, en spennende framdrift.

Jeg likte boka godt, og kan trygt anbefale den videre.

Terningkast: 5

Forfatter: Unni Lindell
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 383
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen.

Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner?


Om forfatteren:

UNNI LINDELL er en av Norges mestselgende forfattere med over 7 millioner solgte bøker. Hun har mottatt Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019. Hun ble nominert til den samme prisen for den forrige boken om Snø, Nabovarsel.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

The game show- 1000 brikker
Puslespillet er kjøpt hos Norli

What if er en serie puslespill fra Ravnesburger hvor bildet på esken ikke stemmer med det man skal pusle. Det skjer ett eller annet, og det man skal pusle er det som skjer øyeblikket etter. Det synes jeg at er et artig konsept.

Tykke, perfekte brikker og flotte fine sterke farger på motivet. Artig motiv var deg også - så konklusjonen er at dette var en fin pusleopplevelse.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.