Overløperen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Overløperen av Maarten De Mol. Forhåndseksemplar fra forfatteren

Vi er i Østfold, året er 1944, og det er krig. Hovedpersonene i boka er aktive motstandsfolk. Det starter med at to personer blir smuglet til en gård for å bli reddet fra tyskerne, men så går ikke alt helt som planlagt.

Dette er ikke en sånn bok hvor du sitter spent og venter på hvem som er morderen. Her er det andre ting som byr på spenning, f.eks. hvilke personer kan man stole på, og klarer de å utføre oppdragene sine?

Det er mange personer med i boka, men jeg synes det går greit å holde styr på dem. Hvis du synes det er vanskelig, kan du bruke den praktiske persongalleri-lista som er foran i boka.

I starten var jeg litt usikker på om dette var en bok for meg, men etter et par sider, var det glemt. Dette er en spennende og interessant historie. Rollefigurer blir godt beskrevet og blir veldig tydelige for meg. Det billedlig språket gjør at jeg ser det hele som en "film" i hodet, og lever meg nok inn i historien til at jeg kan kjenne på hvordan personene har det.

Dette var en bok som jeg likte godt, og som jeg gjerne anbefaler videre.

Terningkast: 4+

Forfatter: Maarten De Mol
Forlag: Thuis
Utgivelsesår: 2022
Antall sider:
Format: Innbundet

Kilde: Forhåndseksemplar fra forfatterene. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En sommerkveld i 1944 blir en mann funnet død i en myr. Rolf Monsen mistenker at det kan være en flyktning han fraktet fra Son og videre mot Sverige. 

Den tidligere lensmannsbetjenten nøster opp i saken. Kan svogeren Tore, som han trodde han kunne stole på, være innblandet? Har kollaboratøren Tommy Bø i Moss noe med dødsfallet å gjøre, og er han så farlig som ryktene sier? 

Ingen har lyst, men den rappkjeftede Monsen og den unge, overivrige Even Sagen må samarbeide for å finne svar. Svar på hvem som er mordere, hvem som er forrædere og hvem som er gode nordmenn. Og på et spørsmål som melder seg for flere: Hvem kan du egentlig stole på?


Om forfatteren:

Maarten de Mol, pseudonym for Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen. Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen, er et par i 40-årene som bor på Nesodden. Arne er utdannet barnehagelærer og har også studert ved Filmskolen på Lillehammer. Ingrid har en mastergrad i estetikk og har i mange år jobbet med markedsføring, kommunikasjon og journalistikk og i ulike funksjoner i og for forlag. Hun jobber med kompetanseutvikling i Flyktninghjelpen, og i tillegg driver hun bedriften Skrivelivet med forfatterveiledning, manuskonsultasjoner og en ukentlig podcast. 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden)
Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (FB-gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Julekort

Når det er jul sender vi julekort til venner og familie. Denne tradisjonen har vi hatt siden 1843 - da tegnet engelskmannen John Horsley verdens første julekort.

Det første julekortet i Norge ble postlagt i 1870, men først på begynnelsen av 1900-tallet ble denne skikken vanlig.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.