Januar 2022: Leste bøker

I januar var det tid for å lese litt igjen. 9 bøker totalt inkludert en veldig lettlest tegneseriebok. Her kan du se omtalene for denne måneden i lest rekkefølge.

Som vanlig har jeg en diger haug som ligger på vent, og det er kjempevanskelig å plukke ut hvilken jeg skal lese. Får nesten litt dårlig samvittighet for de som ikke blir plukket ut, men jeg må nesten prioritere de som ser ut til å fenge meg mest først, for å ikke ødelegge leseflyten.


Stormvakt av Kristina Ohlsson

Leseeksemplar fra Gyldendal (2021)

Agnes jobber som lærer. En kveld som hun skal ut å gå tur, kommer hun ikke tilbake. Det blir en stor leteaksjon, og politiet gjør alt de kan. Sønnen Isak, mener at de likevel ikke gjør nok. Han får med seg vennen, Karl, og de leter ytterligere. Samme dag kommer August med flyttelasset sitt fra Stockholm. Han trenger en ny start, og skal åpne bruktbutikk på stedet. Snart skjønner vi at huset som August leier kan ha noe med forsvinningen å gjøre.

Ny krim fra den svenske forfatteren, som er den første i en ny serie. Dette var en bra start på leseåret 2022 når det gjelder sjangeren krim. Boka kom ut på høsten i 2021, så den er fortsatt ferskvare.


Fiolmæle av Ingvild Heimstad Iversen

Leseeksemplar fra forfatteren (2021)

Historien tar oss flere hundre år tilbake i tid. Margrete jobber som taus (tjenestejente) hos ulike arbeidsgivere i Finnmark. På denne tida trodde de på trolldom og hekseri. Flere tauser blir dømt for å fare med trolldom, og blir brent på bålet.

Forfatteren har skrevet historien basert på flere personer som har levd i virkeligheten. Fin bok som gir det et innblikk i hvordan noen av våre forfedre i Nord-Norge hadde det.

Ny krim fra den svenske forfatteren, som er den første i en ny serie. Dette var en bra start på leseåret 2022 når det gjelder sjangeren krim. Boka kom ut på høsten i 2021, så den er fortsatt ferskvare.


Ensom er den som ikke er nummer én for noen av Vibecke Groth

Leseeksemplar fra Liv (2022)

Historien starter på nyttårsaften. Det tilsynelatende vellykkede paret Nanna og Christian er i nyttårsselskap. Christian har vært veldig fraværende den siste tiden, og Nanna spør hva som er galt. Det viser seg at han har møtt en yngre kvinne, og vil skilles. Nanna, som er partner i et advokatfirma,  går en tung tid i møte, samtidig som hun jobber intenst med en dramatisk sak om farskap.

Dette var en bok som jeg likte godt. Det er en sterk historie om svik og styrke, som viser hvor sårbar man plutselig kan bli når noe uventet skjer.


Jordskjelv av Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen

Leseeksemplar fra forfatterene - (Kagge - 2021)

Hannah er datter av selveste politisjefen, og en ivrig syklist. Hun får med seg vennene på sykkeltur. Der havner de midt oppi et mysterium. Hun kontakter faren sin. Likevel klarer ikke Hannah og vennene og holde seg helt borte, og de starter sin egen etterforskning.

Fin bok hvor handlingen er spennende, og historien er lettlest med stor skrifttype. Dette er en veldig fin serie for både barn og ungdom, og som høytlesingsbok.

Ny krim fra den svenske forfatteren, som er den første i en ny serie. Dette var en bra start på leseåret 2022 når det gjelder sjangeren krim. Boka kom ut på høsten i 2021, så den er fortsatt ferskvare.


Tonedød av Randi Fuglehaug

Leseeksemplar fra Kagge (2022)

Agnes Tveit fra Voss har nå sagt opp jobben som journalist, og jobber nå med en biografi om den kjente og saksofonisten Marta Tverberg. Under en festival faller Marta død om på scenen. Agnes starter sin egen etterforskning, og hun utsettes for mange farer.

Dette er den andre boka om Agnes Tveit. men den kan fint leses frittstående. Jeg likte historien godt, og kan absolutt anbefale dere å lese boka.


Blod er tykkere enn vann av Espen Skjerven

Leseeksemplar fra Liv (2021)

Ernst og Helga Vadland driver en gård, og er fosterforeldre. De framstår som en god og kristen familie og har gjennom en årrekke hatt mange fosterbarn. En dag blir ekteparet funnet drept hjemme i huset sitt. Ett av fosterbarna er ikke der, og han blir raskt mistenkt. I løpet av etterforskningen viser det seg at det skjuler seg mange hemmeligheter i familien.

Historien i denne boka fenger fra starten, og spenningen bygges stadig opp. Fin krimbok, som jeg gjerne anbefaler videre!


Jomfruene av Alex Michaelides

Leseeksemplar fra Cappelen Damm (2021)

Mariana har nylig blitt enke, og jobber som terapeut. Da niesen hennes, Zoe, ringer og forteller at en venninne er myrdet reiser Mariana til Zoe, som går på skole i Cambridge. Venninnen som ble drept tilhører en gruppering blant studentene som heter Jomfruene. Snart blir enda en av jentene funnet drept. Marianas mistanke faller raskt på en av professorene på skolen.

Detbutboka til forfatteren, Den tause pasienten, som kom i 2020, er en av de bedre bøker jeg har lest. Løsningen der overrasket meg totalt, og er en bok som fortsatt sitter "godt i". Derfor var forventningene til denne andre boka skyhøye. Dessverre klarte han ikke helt å innfri dem.


Blyantskissen av Tone Skillebæk Moe

Leseeksemplar fra forfatteren (Epoque 2021)

Mari er i Paris sammen med noen venner. På Moulin Rouge ser hun tilfeldigvis et bilde. Det ligner da utrolig på hennes tippoldemor, som hun har bilder av hjemme. Hun bodde da ikke i Paris? Med hjelp av besteforeldrene dykker hun ned i fortiden, og finner hvilket spennende liv tippoldemoren hennes levde.

Noen bøker får en til å sitte igjen med en slags tomhetsfølelse når siste side er lest. Dette er en sånn bok. Jeg ville ikke at den skulle være slutt. Denne må du lese.


Under regnbuen av Emily Sørensen

Leseeksemplar fra Egmont (2021)

Dette er en bok med tegnede noveller. Denne likte jeg.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Meld deg på nyhetsbrevet – og ikke gå glipp av et eneste nummer:

August 2021: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.