Skip to main content

Jordskjelv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen
Leseeksemplar fra forfatterne

Da jeg fikk tilsendt denne boka i spenningsserien Mot og Mysterier ble jeg veldig nyskjerrig på boka. Jeg leser ikke så veldig mange barne- og ungdomsbøker, men baksideteksten tydet på at dette kunne være en interessant bok. 

Vi kan lese om Hannah som er datter av selveste politisjefen. Hun er en ivrig syklist, og får med seg vennene på  sykkeltur. Der havner de midt oppi et mysterium. Hun kontakter faren sin. Likevel klarer ikke Hannah og vennene og holde seg helt borte, og de starter sin egen etterforskning.

Selv om dette er en serie, kan bøkene leses frittstående. Bak i boka har Dag Otto Lauritzen egne sider hvor han gir råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke.

Dette var en fin bok. Handlingen er spennende og historien er lettlest med stor skrifttype. Dette er en veldig fin serie for både barn og ungdom, og som høytlesingsbok.


Forfatter: Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 187
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

På toppen av Mørketind finner Hannah, Einar og Karoline to døde mennesker i en fjellhule. I jakten på hvem de to døde var, og hva som skjedde med dem, vikler de tre vennene seg inn i sitt hittil største og mest dramatiske mysterium. Samtidig kommer en gruppe seismologer til Lillehavn for å undersøke de mange, og plutselige, jordskjelvene som har rammet den vesle kystbyen. Er det hele bare en forsmak? Når kommer det største skjelvet?

Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8 til 13 år. Hver bok har et frittstående mysterium og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Bøkene kan leses hver for seg, men har et overhengende spenningsmoment. Alle bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk.



Om forfatterene:

Frode Eie Larsen er forfatter. Han er utdannet Diplommarkedsfører fra NMH, og har blant annet arbeidet som eventsjef for Larvik Håndballklubb. I 2011 debuterte han med kriminalromanen Hemmeligheten, og har siden da utgitt en rekke krimbøker for voksne. I 2019 debuterte han som barnebokforfatter med Tåkedis, første bok i Mot og mysterier-serien. Serien er skrevet sammen med TV-profil og tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen.

Dag Otto Lauritzen er en tidligere norsk syklist med blant annet en tredjeplass i OL. Han var den første nordmannen som vant en etappe i det prestisjefylte Tour de France. Han er ekspertkommentator på TV 2, har bl.a. vunnet Mesternes mester, og er sammen med Kristian Ødegård skaperen av realityserien Kompani Lauritzen

I tillegg til å ha skrevet en rekke bøker innen livsstil og trening, har han sammen med krimforfatter Frode Eie Larsen skrevet Mot og mysterier-serien, en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8–13 år.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:
(Neste nummer: 1. februar)

 

Kagge